Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η ιστορία με την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος ξεκινά από το 1204


alosi-αντίγραφο-555x312Πολλοί θεωρούν ότι η συμπεριφορά προς την Ελλάδα ειδικά τις τελευταίες ημέρες,   των θεσμών , δανειστών , Τρόικα ή όπως αλλιώς ονομάζονται τα « κοράκια» της  «ιερής συμμαχίας» της Μέρκελ , είναι αποσπασματική και αφορά τα τελευταία 35 χρόνια, είναι όμως έτσι ; Κατηγορούν τους Έλληνες  ότι κατασπατάλησαν εκατομμύρια από κοινοτικά  πλαίσια στήριξης , ότι ελάμβαναν  δάνεια που υπερφόρτωναν τον κρατικό κορβανά, κά.
Λάθη από τις ελληνικές κυβερνήσεις έγιναν και μάλιστα σοβαρά, τα οποία θα μπορούσαν να «απασχολήσουν» ένα ειδικό δικαστήριο με όλους τους εμπλεκόμενους στο «σκαμνί».
Άλλο όμως αυτό και άλλο να λαμβάνεις   ως χώρα  ένα δάνειο σαν τα  περίφημα SWAPS, αξίας 2,8 δις Ευρώ το 2001, από το οποίο  οι «δανειστές» να ζητούν  σήμερα το 2015, 12 δις ευρώ. Έχει και η «κλεψιά» τα όρια της.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης αρκετούς οικονομολόγους , όπως ένας Γάλλος πριν μερικές ημέρες,  οι οποίοι μας μιλούν, για επαχθές χρέος, στα 320 δις που χρωστά η πατρίδα μας στους δανειστές . Μιλούν δηλαδή για ένα ποσοστό του χρέους το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί «εξονυχιστικά» και να αποδεχτούμε αυτό που μας «αναλογεί» και όχι τα παράλογα επιτόκια που παράνομα μας « φόρτωσαν» οι «δανειστές».
Το ίδιο έργο η Ελλάδα δυστυχώς  το ζει και ξαναζεί επίσημα από την επανάσταση του 1821, και τα θαλασσοδάνεια της Αγγλίας που μας χρέωναν 1.000000 αγγλικές λίρες, και στα χέρια μας  «έρχονταν» μόνο 200.000 Λίρες !!!!!!
Μάλιστα το 1897 μας κήρυξαν πτώχευση διότι προφανώς δεν τα έβρισκαν οι «δανειστές» μεταξύ τους, επιβάλλοντας μας  επαχθέστατους  όρους για την αποπληρωμή των χρημάτων τους. Με λίγα λόγια πάντα οι « δανειστές» μας είχαν σε μια ιδιότυπη οικονομική ομηρία , και όταν δεν εξυπηρετούσαμε τα παράλογα αιτήματα τους απλά μας  « τραβούσαν το σκοινί στον λαιμό μας».
Αυτή όμως η ιστορία  πραγματικά, ξεκινά από πολύ παλιά , από την εποχή της ύπαρξης της μεγαλοπρεπούς και χιλιόχρονης βυζαντινής αυτοκρατορίας.  Από τότε οι «βάρβαροι» Φράγκοι δηλαδή ( Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί κτλπ), εποφθαλμιούσαν, την Πόλη, την πρωτεύουσα της κραταιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας, των 700.000 κατοίκων, που ήταν τόσο όμορφη και αρμονικά χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, που καμία πόλη δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει το κάλος και την ομορφιά της. Αυτήν την ΠΟΛΗ ήθελαν οι βάρβαροι Φράγκοι  σταυροφόροι που ζούσαν στις δικές τους παραγκουπόλεις μέσα στις λάσπες και τις αρρώστιες.
Το απίστευτο πλούτο της ζηλοφθονούσαν  συνεχώς και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία από δικά μας λάθη, συμπεριφέρθηκαν χειρότερα από κτήνη. Ο πλούτος που εξήχθη από την βασιλεύουσα ήταν απίστευτος , ένας πλούτος που γέμισε τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης δίνοντας ώθηση στον οικονομικό τομέα για να γίνουν οι Γάλλοι , οι Γερμανοί αυτό που είναι σήμερα.  Αυτή ήταν η δεύτερη  επιχείρηση μεταφοράς ελληνικού θησαυρού στην Δύση  , η πρώτη  έλαβε χώρα επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όταν τα ελληνικά αγάλματα και  επιτεύγματα γέμισαν την αιώνια πόλη, και την στολίζουν ακόμη και σήμερα.
ΑΛΩΣΗ 1204  (1)
Το βίντεο που παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr, είναι ρωσικό αλλά βασίστηκε σε βυζαντινά κείμενα και μαρτυρίες Βυζαντινών  αξιωματούχων, αυτοκρατόρων για την ηθική   των Φράγκων και την συμπεριφορά τους έναντι του ελληνισμού , η οποία είναι διαχρονική.  Δεν μας άφησαν ποτέ οι εχθροί σε ησυχία και ειρήνη . Από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας έως σήμερα , καμία άλλη χώρα δεν πολεμήθηκε όσο οι Έλληνες, και καμία άλλη χώρα  δεν πέρασε δια πυρός και σιδήρου όπως εμείς. Ερχόμαστε από όμως  πολύ μακριά και θα συνεχίσουμε για πολλά -πολλά χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, «ας το ακούσουν αυτό  καλά όλοι οι «δανειστές»…