Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Πρόβα τζενεράλε για να κάνουν ξανά την Αγία Σοφία τζαμί – Δείτε τι σκαρφίστηκαν…Για πρώτη φορά εδώ και 85 χρόνια αναγνώστηκαν αποσπάσματα του Κορανιού στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη,
όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής αναγνώστηκε στην Αγία Σοφία απόσπασμα του Κορανίου στη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Η αγάπη του Προφήτη» και θέμα τον προφήτη Μωάμεθ.
Στα εγκαίνια ήταν παρόντες πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την ανάγνωση του Κορανίου έκανε ο Αλί Τελ, ιμάμης του τεμένους Αχμέτ Χαμντί Αξεκί της Άγκυρας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ξανακάνει την Αγία Σοφία τζαμί, πράγμα που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κοσμικούς κύκλους της Τουρκίας αλλά και στην Ευρώπη.
Με τέτοιες «αθώες» εκθέσεις για την «Αγάπη του Προφήτη» προλειαίνεται η διαδικασία για να μετατραπεί η Αγία Σοφία από μουσείο που είναι τώρα ξανά σε τζαμί.

tribune