Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Μετά το αντιχριστιανικό παραλήρημα μισαλλοδοξίας στις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων, η Βραζιλία ετοιμάζει νόμο που θα ποινικοποιεί την χριστιανοφοβία
Στον απόηχο των πολλών παρελάσεων "υπερηφάνειας" ομοφυλόφιλων που ήταν γεμάτες από αντι-χριστιανικές βωμολοχίες και παραστάσεις που προκάλεσαν οργή στη Βραζιλία, βουλευτές προωθούν τώρα ένα νέο νόμο που θα κάνει την"Χριστιανοφοβία" κακούργημα.


Φωτογραφίες με βεβηλωμένες χριστιανικές εικόνες στις παρελάσεις - μια δραστηριότητα η οποία είναι κοινή στα “pride”events των ομοφυλόφιλων σε όλο τον κόσμο - κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η πιο αηδιαστική εικόνα ήταν αυτή με τον τρανσέξουαλ “Viviany Beleboni” στην φετινή παρέλαση του Σάο Πάολο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως εσταυρωμένος ημίγυμνος σε ένα σταυρό με την επιγραφή «Φτάνει η Ομοφοβία».

Άλλες εικόνες από τις παρελάσεις που εμφανίζονται στη σελίδα του Facebook ενός Βραζιλιάνου γερουσιαστή δείχνουν και άλλες περιπτώσεις βεβήλωσης των χριστιανικών συμβόλων. Μία φωτογραφία δείχνει δύο γυμνές ομοφυλόφιλες σε ένα σταυρό να φιλιούνται. Μια άλλη δείχνει δύο άτομα που φαίνεται να είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα που κάθονται γυμνοί στην κορυφή των πασσάλων του Εσταυρωμένου, με εικόνες να καλύπτουν τα γεννητικά όργανά τους.


Άλλες εικόνες δείχνουν γυμνούς άνδρες να σπάνε εικόνες στο έδαφος, και έναν τρανσέξουαλ να πόζαρει γυμνός και να χορεύει μπροστά από μια εκκλησία.Ο Rogério Rosso, που αντιπροσωπεύει την ομοσπονδιακή περιφέρεια της χώρας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανταποκρίθηκε προτείνοντας ένα νέο νόμο που θα απαγορεύει τέτοιες παραστάσεις και θα επιβάλλει πρόστιμο, και μέχρι και οκτώ χρόνια φυλακή, για τους δράστες. Μια τέτοια νομοθεσία θα μπορούσε να ανατρέψει τις επιδιωκόμενες από τους ομοφυλόφιλους κυρώσεις κατά των χριστιανών που εκφράζουν την απόρριψή τους για τον σοδομισμό.


«Η πρόθεση του νομοσχεδίου είναι να προστατεύσει τις πεποιθήσεις και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικές τελετές από τους πολίτες της Βραζιλίας, επειδή ό, τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ιδίως εκείνων των ΛΟΑΤ, είναι αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε “Χριστιανοφοβία”, με την πρακτική άσεμνων και εξευτελιστικών πράξεων που δείχνουν προκατάληψη κατά των Καθολικών και των Ευαγγελικών», αναφέρει ο Rosso στο κείμενο του νομοσχεδίου.Ο γερουσιαστής Magno Malta κατήγγειλε τιςχρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση παρελάσεις ότι έχουν ξεφύγει από κάθε όριο, διαδίδοντας την μισαλλοδοξία και την έλλειψη σεβασμού για τη θρησκευτική ελευθερία. Έχει ζητηθεί από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ξεκινήσουν μια ποινική διερεύνηση της συμπεριφοράς.


«Αυτή η χώρα είναι χριστιανική, και τώρα, εδώ, μιλάω εξ ονόματος εκατομμυρίων Βραζιλιάνων, Χριστιανών Καθολικών, πνευματιστών, Ευαγγελικών από όλη τη χώρα. Υπάρχει μια γενική αποστροφή σε αυτή την φαύλη, αδίστακτη και αποτρόπαια συμπεριφορά. Έχετε περάσει τα όρια», δήλωσε ο Μάλτα στην αίθουσα της Γερουσίας.Ο Ομοσπονδιακός Αναπληρωτής Marco Feliciano εξέφρασε επίσης την οργή του σε ένα βίντεο που δημοσίευσε αφότου η σελίδα του χακαρίστηκε και απενεργοποιήθηκε από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές την ημέρα της παρέλασης. «Είμαι αγανακτισμένος με ό, τι συνέβη στο Gay Parade στο Σάο Πάολο, επειδή χρησιμοποίησαν σύμβολα της πίστης μου - η οποία είναι η χριστιανική - που εκτέθηκαν δημόσια σε μια πράξη πλήρους έλλειψης σεβασμού. Μιλώ για ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα δικαιώματά τους είναι μεγαλύτερα από τα δικαιώματά μου, που νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν τον Χριστό μου, το σταυρό του Χριστού μου, ή ό, τι έχει να κάνει με τον Χριστό μου, και να τα εκθέσουν στο δρόμο, στη μέση της βρωμιάς».


Δήλωσε επίσης ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον των χάκερ.Τα αρνητικά συναισθήματα που εκφράζονται από τους βουλευτές κατά των εν λόγω παραστάσεων ήταν μια αντανάκλαση τηςγενικευμένης δυσαρέσκειας που εκφράζεται στα βραζιλιάνικαsocial media. Ο Leo Moura, διάσημος σταρ του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: "Πόσο λυπηρό είναι να βλέπεις αυτή την εικόνα! Τι έχει να κάνει με αυτό ο Ιησούς; Τι κοροϊδία! Τι έλλειψη σεβασμού, Θεέ μου!»                                                                          http://trelogiannis.blogspot.gr/