Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Oι χριστιανοί εγκαταλείπουν μαζικά το Σινά λόγω της απειλής της ISIS

Χριστιανικές οικογένειες και μαθητές εγκατέλειψαν μαζικά την επαρχία του Βόρειου Σινά της Αιγύπτου την Παρασκευή αφότου το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε το έβδομο μέλος της κοινότητάς τους σε μόλις τρεις εβδομάδες μεταφέρει το reuters 24.2.17.Ένας ρεπόρτερ του Reuters είδε 25 οικογένειες συγκεντρωμένες με τα υπάρχοντά τους στην ευαγγελική εκκλησία της πόλης Ismailia στο κανάλι του Suez και οι αξιωματούχοι της εκκλησίας μίλησαν για 100 οικογένειες επί περίπου 160 στο Βόρειο Sinai, έφυγαν. Πάνω από 200 μαθητές που σπουδάζουν στην Arish, την πρωτεύουσα της επαρχίας επίσης έφυγαν.

Δεκάδες αιγύπτιοι χριστιανοί έφυγαν από τη χερσόνησο του Σινά μετά από μια σειρά επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 3 κόπτες χριστιανούς σε αυτήν την περιοχή όπου δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος ανέφεραν την Παρασκευή υπέυθυνοι της Εκκλησίας. Γύρω στους 250 χριστιανούς κατέφυγαν σ΄ευαγγελική εκκλησία στην πόλη Ismaïlya κοντά στη διώρυγα του Suez (ανατολικά), ανέφερε στο AFP ο διάκος και διευθύνων της εκκλησίας Nabil Choukrallah.

« Έφυγαν με τα παιδιά τους.Αυτή είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη εμείς περιμένουμε να δεχθούμε ακόμη 50 με 60 επιπλέον « , πρόσθεσε.


7 χριστιανοί σκοτώθηκαν στην αλ Αρίς από τις 30 Ιανουαρίου ως και την Πέμπτη.Ένας άνθρωπος αποκεφαλίστηκε.

« Δεν πρόκειται να περιμένουμε το θάνατο, » λέει από το τηλέφωνο ο Rami Mina,που έφυγε από την Arish το πρωί της Παρασκευής. »Έκλεισα το restaurant μου κι έφυγα από εκεί.Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι » αναφέρει σύμφωνα με το Reuters.«Ο πατέρας μου είναι το δεύτερο όνομα στη λίστα τους. Οποιοδήποτε χριστιανό τον βάζουν στη λίστα » λέει ο Munir Adel, ένας πωλητής λαχανικών που έφυγε την Παρασκευή.



Την Πέμπτη ένα χριστιανός σκοτώθηκε και κάηκε το σπίτι του στην πόλη Al-Arich στο βόρειο Σινά ανέφεραν υπεύθυνοι της ασφάλειας αναφερόμενοι σ΄ενδεχόμενη επίθεση τζιχαντιστών.Την Τετάρτη πίσω από ένα σχολείο στην Al-Arich εντοπίστηκε το διάτρητο σώμα από σφαίρες ενός χριστιανού γύρω στα 60 και του γιου του που τον έκαψαν ζωντανό.



« Φοβόμαστε και τις σκιές μας.Έχουμε τοι φόβο ότι κάποιος θα μπορούσε να περπατάει από πίσω μας και να μας πυροβολήσει. Οι χριστιανοί αποτελούν στόχο με άσχημο τρόπο , » είπε ένας μεσήλικας που αρνήθηκε να δώσει τ΄όνομά του.

« Κάποιοι φοβούνται να ανοίξουν τις πόρτες τους και να βγουν να αγοράσουτν τρόφιμα , » πρόσθεσε.channelnewsasia.
Την Κυριακή η ISIS διακίνησε βίντεο όπου υπόσχεται να πάρει ως στόχο τα μέλη της χριστιανικής κοινότητας.Οι κόπτες αποτελούν το 10% των 92 εκατομυρίων αιγυπτίων.

https://dimpenews.com