Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Είστε ανεπιθύμητη είπαν στην τούρκαλα πρόξενο οι Κρητικοί

 
Κιότεψε μπρος στην τεράστια ελληνική σημαία η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας, Αθηνών – Πειραιώς, Oya Yazar.




Χθες επισκέφτηκε στο Ηράκλειο τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ σήμερα στα Χανιά ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί στο κατάστημα κράτησης Χανίων, με 40 τούρκους κρατούμενους, κάτι το οποίο τελικά πραγματοποίησε ο γραμματέας του προξενείου, ενδεχομένως λόγω της αντιπροσωπίας μελών του Πανελληνίου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών και πολιτών της Κρήτης που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της φυλακής διαμαρτυρόμενοι για την φυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας.
Υπάλληλοι από την Σωφρονιστική Υπηρεσία και την Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Χανίων διαμαρτυρήθηκαν στον γραμματέα της πρόξενου για την φυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας και του παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η αντιπροσωπία του Πανελληνίου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών παρέδωσε με την σειρά της επιστολή διαμαρτυρίας στον τούρκο γραμματέα κηρύσσοντας την τουρκάλα πρόξενο ανεπιθύμητη στην Κρήτη την ώρα που οι στρατιωτικοί μας είναι φυλακισμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.
Ακούγοντας το σύνθημα "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ" ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου αποχώρησε υπό το επιβλητικό φόντο της τεράστιας Ελληνικής σημαίας της αντιπροσωπίας του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών.





Η επιστολή του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών: 

Σήμερα είναι, «Ημέρα Εθνικής Ντροπής και Απέχθειας»…
Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι έχουν απαγάγει και κρατούν σε ομηρία τους δύο στρατιωτικούς μας, που ο αιμοσταγής Ερντογάν εχθρικά και επιθετικά προσπαθεί να αλλάξει τα κυριαρχικά κεκτημένα της Κύπρου μας και της χώρας μας καταπατώντας κάθε Διεθνή Συνθήκη και απειλεί – προκαλεί με δηλώσεις του για τα διαχρονικά εγκλήματα τους κατά του έθνους μας, την ίδια στιγμή, σαν να είναι όλα φυσιολογικά, οι Τοπικές Αρχές και κάποιοι Φορείς της Κρήτης προετοιμάζονται να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν, τον τούρκο πρέσβη.

Αυτή η προκλητική και αψυχολόγητη κίνηση, προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα όλων των Κρητικών, διεγείρει το θυμικό τους και γεννά πολλά ερωτήματα προς όλους τους εμπλεκομένους.

Καταγγέλλουμε όλους όσους θα συμμετάσχουν σε αυτή τη φιέστα. Το λιγότερο που θα έπρεπε να αναλογιστούν, είναι τις δύο οικογένειες που για 15 ημέρες οι τούρκοι τους έχουν κλέψει τα παλικάρια τους από την αγκαλιά τους, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Έπρεπε να παραδειγματιστούν από τους τόσους γνωστούς και άγνωστους Έλληνες Πατριώτες, που από κάθε μετερίζι πρόθυμα διακόπτουν την όποια σχέση τους με την Τουρκία ακόμα και οικονομική, διαμαρτυρόμενοι για την απάνθρωπη συμπεριφορά του εχθρικού γείτονα και δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση τους στις οικογένειες του Άγγελου και του Δημήτρη.

Ακόμα και η συνάντηση να είχε προγραμματιστεί καιρό πριν, θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία, την ευθιξία και τον σεβασμό στην δεδομένη κατάσταση και να την ματαιώσουν χωρίς άλλη σκέψη, «Εχθρούς Αμύνου» κύριοι…

Ο τούρκος πρέσβης, ως εκπρόσωπος του πολεμοχαρή Ερντογάν με την καθεστωτική και αρρωστημένη ρητορική και συμπεριφορά, καλά θα κάνει να καταλάβει πως για την συντριπτική πλειοψηφία των Κρητών, είναι τουλάχιστον ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, «Persona non grata» στο νησί μας, για όσο καιρό η χώρα του παραμένει απειλητική και εχθρική.

Πρέπει επίσης να μάθει, πως ο Κρητικός Πατριώτης όπως ο κάθε άλλος Έλληνας Πατριώτης, δεν ανέχεται κανένα παιχνίδι καιροσκόπων γειτόνων, που επιβουλεύονται την ελευθερία και την κυριαρχία της Πατρίδος τους, και πως είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να τα υπερασπιστούν.

Μέχρι η χώρα του να ελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας, μέχρι να αποσύρει την Απειλή Πολέμου και όλες τις παρεμβάσεις στον κυριαρχικό μας χώρο, μέχρι να σεβαστεί τα Διεθνή, Δίκαιο, Συνθήκες και Κανόνες, δεν έχει κανένα δικαίωμα να περιφέρεται ανά την Ελλάδα και μάλιστα να απολαμβάνει την Ελληνική φιλοξενία.
«Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών»



Επιστολή προσωπικού του Καταστήματος Κράτησης Χανίων 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ (ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ) ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΓΙΑ ΓΙΑΖΑΡ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ Κ.Κ.ΧΑΝΙΩΝ
Την ιδία στιγμή που οι Τούρκοι έχουν συλλάβει και κρατούν χωρίς δίκη τους δυο στρατιωτικούς μας ,που ο Ερντογαν εχθρικά και επιθετικά καταπατώντας κάθε διεθνή συνθήκη απειλεί-προκαλεί με τις δηλώσεις του,την ίδια στιγμή , σαν να είναι όλα φυσιολογικά ,επέλεξε ο τούρκος πρέσβης να επισκευτεί το νησί μας.
Το λιγότερο που θα έπρεπε να αναλογιστούν αυτοί που δεν αντιδρουν ,είναι τις δυο οικογένειες που για 15 ημέρες τους έχουν στερήσει τα παλληκάρια τους από την αγκαλιά τους, χωρίς αποχρωντα λόγο.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ
Ακόμα και η επίσκεψη να είχε προγραμματιστεί καιρό πριν, θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία ,την ευθιξία και τον σεβασμό στη δεδομένη κατάσταση να τη ματαιώσουν χωρίς άλλη σκέψη.
Ο Τούρκος πρέσβης, ως εκπρόσωπος του Ερντογαν με την καθεστωτική και αρρωστημένη ρητορική και συμπεριφορά , καλά θα κάνει να καταλάβει ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των Κρητων ,είναι τουλάχιστον ΑΝΕΠΙΘΥΜΙΤΟΣ,<<PERSONANON GRATA>>στο νησί μας, για όσο καιρό η χώρα του παραμένει απειλητική και εχθρική. Μέχρι η χώρα του να ελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας ,μέχρι να αποσύρει τις απειλές πολέμου , μέχρι να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, συνθήκες, και κανόνες ,δεν έχει κανένα δικαίωμα να περιφέρεται ανά την Ελλάδα και μάλιστα να απολαμβάνει την Ελληνική φιλοξενία.



Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ 

Κυρία πρόξενε. Θέλουμε να μεταφέρετε ένα μήνυμα μας στον πολιτικό σας προϊστάμενο, τον πρόεδρο Ερντογάν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ Α Μ Ε Σ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των δύο αξιωματικών μας, που απήχθησαν... ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ από Τούρκους κομάντος, μέσα σε ελληνικό έδαφος... και κρατούνται, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στις φυλακές Ανδριανούπολης. Η κατηγορία της σύλληψης και κράτησης τους είναι παντελώς ανυπόστατη, ψευδή και κατασκευασμένη. Αλλά ας υποθέσουμε πως πράγματι είχαν περάσει λίγα μέτρα μέσα σε τούρκικο έδαφος... Με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε, οι μισοί άντρες του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας σας, να βρίσκονται κρατούμενοι στις Ελληνικές φυλακές. Επίσης, να σας υπενθυμίσω κυρία πρόξενε, πως δικούς σας, στρατιωτικούς, τους είχαμε συλλάβει επειδή είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της ζωής κάποιων παλληκαριών μας... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ...!!!!
Θέλουμε επίσης να μεταφέρετε στον πρόεδρο Ερντογάν... σε αυτόν τον γελοίο που παριστάνει τον ...σουλτάνο... Να σταματήσει να προκαλεί με παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου...και με δηλώσεις "περηφάνιας" για μαζικές σφαγές αμάχων, που έχει η χώρα σας διαπράξει στο παρελθόν, που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας... επειδή απλά υπενθυμίζει σε ολόκληρη την οικουμένη... Πως η Τουρκία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ... ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.
Θέλουμε επίσης να στείλουμε ένα τελευταίο μήνυμα στον πρόεδρο Ερντογάν... ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια της παράνοιας...και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως θα κατακτήσει τα εδάφη της ιερής μας πατρίδας. ΕΜΕΙΣ απλά παραμένουμε πιστοί στις παρακαταθήκες των ενδόξων προγόνων μας... και του απαντούμε: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.