Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμια Θρησκεία: Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι όλες οι θρησκείες «συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους» (video)




Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο να εκφράζει ξεκάθαρα και δημόσια την πεποίθησή του ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι «διαφορετικές πορείες προς τον ίδιο Θεό».
Λέει ότι ενώ οι άνθρωποι από τις διάφορες παγκόσμιες θρησκείες μπορεί να «αναζητούν τον Θεό ή να συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους», αυτό που έχει σημασία είναι να μην ξεχνάμε ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» και ότι την μεγαλύτερη σημασία τελικά, την έχει η «αγάπη». Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο τελευταίος Πάπας, θέτει συνεχώς και πιο ξεκάθαρα τις βάσεις για την επερχόμενη παγκόσμια θρησκεία. Παρόλα αυτά (και σε αυτή την περίπτωση), σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να αναστατώνεται από αυτό.

Για το συγκεκριμένο βίντεο διαβάζουμε στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Catholic News Agency) :
Στο πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην μηνιαία πρόθεση προσευχής του που προβλήθηκε την Τρίτη, ο Πάπας τόνισε τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου και τις κοινές πεποιθήσεις που έχουν διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, όπως είναι η εικόνα του Θεού και η αγάπη.
«Πολλοί σκέφτονται διαφορετικά, αισθάνονται διαφορετικά, αναζητούν τον Θεό ή συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτό το πλήθος, σε αυτό το φάσμα των θρησκειών, υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα για όλους μας: είμαστε όλοι παιδιά του Θεού», λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του, που κυκλοφόρησε στις 6 Ιανουαρίου, στη γιορτή των Θεοφανείων.
ΚΟ: Το οξύμωρο εδώ είναι ότι η μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων πήρε το όνομά της (Θεό+Φάνεια) από την εμφάνιση του Τριαδικού Θεού, κατά την ώρα της Βάπτισης του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, κατά τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Χριστό και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε η φωνή του Πατέρα Θεού που έλεγε «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα». Προφανώς δεν ακούστηκε ότι «ευδόκησα» και στον Μωάμεθ ή στον Βούδα ή στον Μεγάλο Μανιτού, και ότι «δεν με νοιάζει τι πιστεύει ο καθένας, όλοι παιδιά θεού είστε», σύμφωνα με τις πανθρησκειακές ασυναρτησίες και νεοεποχίτικες αγαπολογίες του πάπα και των ομοίων του..

Στο βίντεο εμφανίζονται διάφοροι πιστοί θρησκειών του κόσμου, αρχικά δηλώνοντας την ξεχωριστή δική τους «πίστη».
«Πιστεύω στον Βούδα», λέει μια γυναίκα.
«Πιστεύω στον Θεό», λέει ένας ραβίνος.
«Πιστεύω στον Ιησού Χριστό», λέει ένας ιερέας.
«Πιστεύω στον Αλλάχ», λέει ένας μουσουλμάνος.
Ο Πάπας κλείνει το βίντεο με μια έκκληση προς τους ανθρώπους από κάθε θρησκεία να μιλήσουν ο ένας με τον άλλον και να συνεργαστούν μεταξύ τους, ενώ λίγο μετά, ισχυρίζεται ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είναι «παιδιά του Θεού», ενώ το κλου του παπικού βίντεο είναι όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες δηλώνουν την κοινή τους πίστη στην «αγάπη» (προφανώς αυτή η «αγάπη» είναι ανώτερη από κάθε θεό, ή είναι η ίδια «θεός»).
Δείτε το βίντεο:
Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει κάτι τέτοιο. Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του, όταν επέτρεψε "ισλαμικές προσευχές και αναγνώσεις από το Κοράνι" στο Βατικανό για την πρώτη φορά στην ιστορία! Επίσης, κατά την επίσκεψή του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν έκανε πολύ σαφές ότι πιστεύει ότι οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον «ίδιο Θεό», υιοθετώντας τις αρχές του λεγομένου “Chrislam” και θέτοντας τα θεμέλια για μια παγκόσμια θρησκεία. Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του :
«Θα ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τους μουσουλμάνους αδελφούς και τις αδελφές μου: Πρώτον, τους χαιρετισμούς μου δεδομένου ότι γιορτάζουν τη γιορτή της θυσίας. Θα ευχόμουν ο χαιρετισμός μου να ήταν πιο θερμός. Τα συναισθήματά μου είναι ότι τους νιώθω κοντά μου, με νωπή την τραγωδία που υπέστησαν στη Μέκκα. Αυτή τη στιγμή, σας διαβεβαιώνω για τις προσευχές μου. Έχω ενώσει τον εαυτό μου με όλους σας. Μια προσευχή προς τον Παντοδύναμο Θεό, τον φιλεύσπλαχνο».
Στο Ισλάμ, ένας από τους κύριους τίτλους του Αλλάχ είναι «Ο Φιλεύσπλαχνος» (“the all-merciful one”). Για αυτό ο Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα.
Βέβαια, ενώ ο Φραγκίσκος πιστεύει ότι όλες οι θρησκείες είναι διαφορετικές πορείες προς τον ίδιο Θεό, και εργάζεται σκληρά για να τεθούν οι βάσεις για την Παγκόσμια Θρησκεία, θεωρεί εχθρό τον χριστιανικό «φονταμενταλισμό» που τον αναφέρει ως «ασθένεια», και έχει κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτόν στον Καθολικισμό.                                                                                                                   http://lithosfotos.blogspot.gr