Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μουσουλμάνοι της Συρίας: O ISIS τους βομβαρδίζει κι αυτοί απαντούν στρεφόμενοι στον Χριστιανισμό

 
Ένας απίστευτος αριθμός μουσουλμάνων που ζουν στην εμπόλεμη Συρία έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τον Ιησού μετά την εμπειρία της αγάπης Του που έζησαν από πρώτο χέρι με θαυματουργές θεραπείες!
Μεταξύ των ανθρώπων που ζουν μέσα ή κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, πολλοί είναι αυτοί που αγωνίζονται να επιβιώσουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά τρόφιμα, σύμφωνα με την οργάνωση Christian Aid.
Μια Σύρια μητέρα, με το όνομα Majida, προσευχήθηκε στο Θεό αφότου η οικογένειά της βγήκε έξω σε αναζήτηση τροφίμων.
Εκείνη προσευχήθηκε λέγοντας,"Κύριε, ξέρω ότι ποτέ δεν μας απογοήτευσες ποτέ, χρειαζόμαστε τροφή για την οικογένειά μας" αφηγείται εκπρόσωπος της Christian Aid. "Καθώς περπατούσε αργότερα την ίδια ημέρα, βρήκε κάποια χρήματα στο δρόμο μπροστά της. Ήταν τόσο ευχαριστημένη που ο Θεός είχε απαντήσει την προσευχή της με ένα τέτοιο τρόπο που άρχισε να πηδά πάνω κάτω με χαρά." Η Majida έσπευσε να αγοράσει ψωμί για την οικογένειά της, και όταν οι γείτονές της την ρώτησαν που είχε βρει τα χρήματα, είπε, "Εστάλησαν από τον Θεό."
"Την πίεσαν να τους πει πως ήταν δυνατό κάτι τέτοιο, κι έτσι αυτή πήγε για να μοιραστεί την πίστη της και να προσευχηθεί μαζί τους", είπε ακόμη ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Απελπισμένοι μουσουλμάνοι που ακούν για θαυματουργές θεραπείες από Χριστιανούς έχουν προσεγγίσει για να μάθουν περισσότερα. Μια μητέρα που ονομάζεται Nivine έφερε την παράλυτη, 2χρονη κόρη της σε μια συνάντηση μιας από τις ομάδες που συνδέονται με την αποστολή Christian Aid. Ο επικεφαλής της ομάδας ενημέρωσε την Nivine ότι προσεύχονται στο όνομα του Ιησού.
"Ό, τι χρειάζεται", απάντησε εκείνη, με δάκρυα στα μάτια. "Μόνο κάντε την καλύτερα!"
"Όταν προσευχόμαστε, προσευχόμαστε σε ένα ζωντανό Θεό," της απάντησε ο επκεφαλής της ομάδας.. Στη συνέχεια της εξήγησε το ευαγγέλιο και εκείνη δέχτηκε τον Χριστό.
Κατόπιν η Nivine ξεκίνησε πιστά να παρακολουθεί τις συναντήσεις με την παράλυτη κόρη της. Η ομάδα συνέχισε να προσευχεται για το παιδί τις επόμενες ημέρες.Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, η Nivine βρισκόταν σε μια συνάντηση με την κόρη της δίπλα της. Είχε τα ματιά στραμμένα προς τα κάτω και παρατήρησε την κόρη της που χαμογελούσε. Τότε συγκλονισμένη είδε ότι τα χέρια της κινούνταν. Θα μπορούσε αυτό να είναι ένα όνειρο; Αλλά η κόρη της συνέχισε να κινείται. Ήταν αλήθεια, είχε γιατρευτεί από τη δύναμη του ζωντανού Θεού!
Μια άλλη μητέρα, Aveen, μαζί με τον σύζυγό της, Mohamad, και τα επτά παιδιά τους, αποτελούν μέρος μιας εκκλησίας σε άλλη πόλη στη Συρία. Ο Mohamad έχασε πρόσφατα τη δουλειά του."Αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο για αυτή την οικογένεια είναι ότι οι Aveen και Mohamad, και οι δύο προέρχονται από πολύ φανατικές μουσουλμανικές οικογένειες που επιθυμούν να τυος πετροβολήσουν μέχρι θανάτου και όμως εξακολουθούν να εμφανίζουν άφοβα έντονη την αγάπη τους για τον Κύριο. Παρά τη δυσκολία επιβιώνουν χωρίς δουλειά και με την απειλή της δίωξης " ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Τα επεισόδια της θεραπείας και της σωτηρίας δεν σταματούν εδώ όμως...
Εν μέσω των φρικαλεοτήτων του πολέμου, ένας μουσουλμάνος που ονομάζεται AMAD άκουσε για ένα σημείο στην πόλη του, όπου οι άνθρωποι προσεύχονται και μερικοί γιατρεύονται. Η επιδείνωση της νόσου του δέρματος σε ένα από τα παιδιά του, τον οδήγησε εκεί
"Σε μια στιγμή ανδρείας, έφερε το γιο του στον τόπο συνάντησης, και οι πιστοί εκεί προσευχήθηκαν γι 'αυτόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Christian Aid. "Την επόμενη μέρα το παιδί ξύπνησε χωρίς κανένα πρόβλημα στο δέρμα του! Ήταν αναμφισβήτητα ένα θαύμα. Όλη η οικογένειά του πλέον πιστεύουν στον Κύριο, και θέλουν να βαφτιστούν."