Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…




Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν να ξεκουραστούν στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Η οικογένεια ήταν ψυχρή, αγενής και αφιλόξενη και αρνήθηκε στους αγγέλους να τους φιλοξενήσει μέσα στο μεγάλο, ζεστό και πλούσιο σπιτικό τους.

Τους είπε με ψυχρότητα πως αν θέλουν, υπάρχει ένα μικρό και κρύο υπόγειο, όπου θα μείνουν μόνοι τους. Εκεί στο υπόγειο, ο μεγαλύτερος άγγελος παρατήρησε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε.

Όταν ο μικρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί, ο μεγαλύτερος απάντησε: «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…».



Την επόμενη μέρα οι άγγελοι χτύπησαν την πόρτα ενός φτωχικού σπιτιού. Σ’ αυτό έμενε μια αγροτική οικογένεια.

Η οικογένεια αυτή, όταν άνοιξε την πόρτα και είδε τους αγγέλους, με μεγάλη χαρά τους καλωσόρισε στο φτωχικό σπιτικό της και μοιράστηκε μαζί τους με ευχαρίστηση τα πάντα..

Ενώ φιλοξενούσαν τους αγγέλους, ο αγρότης βγήκε κάποια στιγμή έξω να ταΐσει την αγελάδα. Όταν γύρισε ήταν στενοχωρημένος και κλαμένος ∙ η αγελάδα που ήταν το μοναδικό ζώο που είχαν και απ’ αυτή ζούσαν, ήταν νεκρή.

Ο μικρότερος άγγελος ήταν αναστατωμένος και ρώτησε το μεγαλύτερο πως ήταν δυνατόν και άφησε να γίνει κάτι τέτοιο. «Η πρώτη οικογένεια ήταν πλούσια, αλλά σκληρόκαρδη και παρ’ όλα αυτά τη βοήθησες», τον κατηγόρησε εκείνος.

«Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα και όμως ήταν πρόθυμη να μοιραστεί τα πάντα μαζί μας και εσύ άφησες την αγελάδα να πεθάνει…».

«Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται»,απάντησε ο μεγαλύτερος άγγελος.

«Όταν μείναμε στο υπόγειο της βίλας, πρόσεξα πως ήταν χρυσός αποθηκευμένος σε εκείνη την τρύπα στον τοίχο.

Μια και ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο άπληστος και δεν είχε τη διάθεση να μοιραστεί την καλή του τύχη, σφράγισα τον τοίχο, ώστε να μη μπορεί να βρει το χρυσό.

Όταν μείναμε στο σπίτι του φτωχού αγρότη, ήρθε ο άγγελος του Θανάτου να πάρει τη μητέρα της οικογένειας κι εγώ έδωσα στη θέση της την αγελάδα.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται».

Μερικές φορές αυτό ακριβώς συμβαίνει, όταν τα πράγματα δεν έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Αν έχεις πίστη, θα πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι και να πιστεύεις ότι το κάθε αποτέλεσμα είναι πάντα προς όφελος σου. Μπορεί να μην το ξέρεις παρά μονάχα πολύ αργότερα.

Μερικοί άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας και γρήγορα φεύγουν. Μερικοί άνθρωποι γίνονται φίλοι και μένουν λίγο αφήνοντας όμορφα χνάρια στην καρδιά μας και εμείς δεν είμαστε ποτέ το ίδιο, γιατί έχουμε κάνει ένα φίλο…

Το χθες είναι παρελθόν

Το αύριο μυστήριο

Το σήμερα είναι δώρο!


ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΕΤΟΣ 1ο – Αρ.Φύλλου 4

Εικόνα από:deviantart                                                                                                                             https://oikohouse.wordpress.com