Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Χριστά ήθη ή χρηστά ήθη...




Ως Χριστιανός που προσπαθώ να εφαρμόσω τον Λόγο του Κυρίου μου, πρέπει να ξέρω ότι οι εποχές θα εξελίσσονται, όχι όμως και τα "Χριστά" ήθη, ο Λόγος Του.

Βλέπετε οι νομικοί μας, "χρηστά" ήθη θεωρούν την άγραφη πηγή δικαίου. Ως "χρηστά" ήθη ορίζονται από την Νομική της εποχής μας, οι αντιλήψεις του "μέσου' συνετού ανθρώπου. Οι κανόνες των "χρηστών" ηθών δεν είναι στατικοί, λένε οι μορφωμένοι της εποχής μας, αλλά εξελίσσονται διαρκώς, ανάλογα με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.



Όμως εγώ θέλω τα "Χριστά" ήθη και ας είμαι ανορθόγραφος! Τα Ήθη του Τέλειου Ανθρώπου, να έχω ως στόχο και δεν επιζητώ του "μέσου" συνετού ανθρώπου και την χλιαρή πίστη.

Ο Χριστός ο ίδιος μας είπε «Σας βεβαιώνω πως μέχρι να αφανιστούν ο Ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα, ούτε ένας τόνος, δεν πρόκειται να καταργηθεί από τον Νόμο, ώσπου να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ» (Ματθαίος 5:18).

Φίλοι μου κάθε Λόγος του ΧΡΙΣΤΟΥ θα εκπληρωθεί «κάθε σάρκα είναι σαν χορτάρι και κάθε δόξα ανθρώπου σαν άνθος του χορταριού• ξεράθηκε το χορτάρι, και το άνθος του ξέπεσε• ο λόγος, όμως, του Κυρίου, ΜΕΝΕΙ στον ΑΙΩΝΑ » (Α.Πέτρου 1:25,Ησαΐας 40:8)

"Κύριε, ο ΛΟΓΟΣ σου παραμένει για ΠΑΝΤΑ στον ουρανό, η αλήθεια σου σε γενεά και γενεά• θεμελίωσες τη γη και παραμένει, (ψαλμός 119:89-90) και "Η δικαιοσύνη σου είναι δικαιοσύνη στον ΑΙΩΝΑ, και ο νόμος σου ΑΛΗΘΕΙΑ", (Ψαλμός 119:142), μας βεβαιώνει ο Ψαλμωδός.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ΙΔΙΟΣ, ΧΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ!
Στο όνομα της αγάπης θα συμβούν τέρατα και θα παρερμηνευτούν Αλήθειες!
Και καλύτερα ανορθόγραφες Αλήθειες, παρά καλογραμμένα ψέματα!

Είθε ο Κύριος να μας κρατήσει ακόμη "ζωντανούς" και "αμόρφωτους", κοντά Του...
Άσωτος Υιός.                                                                                                                                         http://logia-tou-aera.blogspot.gr