Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ο σύζυγος θα δώσει λογαριασμό στον Θεό όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τη γυναίκα και τα παιδιά του


Ο σύζυγος θα δώσει λογαριασμό στον Θεό όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τη γυναίκα και τα παιδιά του και ο Κύριος θα ζητήσει από αυτόν. Το να είσαι ηγέτης δεν είναι να είσαι τύραννος.

Ένας πραγματικός σύζυγος δεν έχει κανένα δικαίωμα να λέει κακά πράγματα για τη σύζυγό του, έτσι υπογράφει για τον εαυτό του μια φράση: είσαι κακός σύζυγος, είσαι κακός άρχοντας του σπιτιού σου.
- Ιερέας Παύλος Gumerov

Η Πνευματική ζωή έχει χαρές μεγάλες. Πετάς, φεύγεις από τον κόσμον, δεν λογαριάζεις τίποτε... Γίνεσθε παιδιά και κατοικεί ο Θεός εις την καρδιά σας. Θα πάθετε αναισθησία, όπως λένε οι κοσμικοί, αλλά θα είναι ανύψωσις Πνεύματος.
Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής



Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ήταν το γεγονός της ζωής μας, το έστειλε ο Θεός και έχει νόημα και σημασία για το πεπρωμένο μας στην αιωνιότητα.
ΣΤΑΡΕΤΣ Ιλαρίωνας (Τζουμπανίν)


Στην προσευχή υπάρχει η δύναμη του Θεού, που κάνει θαύματα στις καρδιές σας. Η προσευχή είναι η πιο σημαντική από όλες τις υποθέσεις ενός χριστιανού. Όλα τα άλλα θέματα είναι μικρά και ασήμαντα, αρκετά ασήμαντα σε σχέση με το έργο της προσευχής. Η προσευχή του Ιησού δουλεύει πραγματικά και ως εκ τούτου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Μάθετε αυτήν την προσευχή, ξεκινήστε με αυτό. Και αυτή η προσευχή θα κάνει ένα θαύμα στις ψυχές σας.
ΣΤΑΡΕΤΣ Ιλαρίωνας (Τζουμπανίν)

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ .Σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε σε έναν αμετάβλητο Θεό. 


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/