Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Η Κυρία Θεοτόκος γύριζε τα στασίδια των μοναχών…ενώ η αγία Αναστασία η Ρωμαία θυμίαζε αφήνοντας ουράνιο άρωμα!


*Από το βιβλίο: «Το Γεροντικό του Άγιου Όρους (Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτη)» Στη Μονή Γρηγορίου, όπως μου διηγήθηκε ο ευλαβέστατος γέροντας Εφραίμ, παλιός προϊστάμενος και αδελφός της μονής, ένας από τους ευλαβείς αδελφούς, το όνομα του οποίου για λόγους ταπείνωσης δεν μου αποκάλυψε, σε μια αγρυπνία κατά την εορτή της

οσιοπαρθενομάρτυρος αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, την ώρα που οι ψάλτες έψαλλαν «Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ…»έβλεπε την Κυρία Θεοτόκο, σαν μια μεγαλοπρεπή βασίλισσα με ολόχρυσο στέμμα και ακολουθούμενη από μια μαυροφορεμένη νέα, που έμοιαζε με την Αγία Αναστασία, όπως είναι στην εικόνα της.

Η Κυρία Θεοτόκος γύριζε τα στασίδια και σαν υλική αμοιβή, που όλοι με τους ψάλτες και μέσα τους συμψάλλανε «Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ…», έδινε στους μοναχούς χρήματα τα οποία ευωδίαζαν. Οι μοναχοί με πολύ σεβασμό υποκλινόμενοι, έπαιρναν τα χρήματα και με πολλή ευλάβεια ασπάζονταν το χέρι της Παναγίας, ενώ η αγία Αναστασία θυμίαζε αφήνοντας ουράνιο άρωμα!

Το όραμα αυτό έβλεπε ο αδελφός για πολύ καιρό και επειδή νόμιζε πως το έβλεπαν και οι άλλοι πατέρες, σε μια συζήτηση, με όλη την αμέλεια που τον χαρακτήριζε, είπε στους αδελφούς:

«Γιατί άραγε σήμερα η Παναγία δεν έδωσε στον διακο-Παχώμιο χρήματα, όπως έδωκε στους άλλους, ενώ άλλοτε του έδινε;»

Οι άλλοι αδελφοί δεν κατάλαβαν για ποιο πράγμα τους έλεγε και τον ρώτησαν για τι χρήματα τους λέει. Ο αδελφός κατάλαβε πως οι άλλοι δεν έβλεπαν τίποτε απ’ αυτά και σιώπησε. Απ’ εκείνη την ημέρα όμως δεν ξαναείδε το όραμα.

Ύστερα από πολλή προσευχή και παρακάλια του ήλθε θεία έμπνευση πως η Παναγία και όλοι οι άγιοι ευχαριστούνται, όταν όλοι οι μοναχοί και οι χριστιανοί συμπροσεύχονται και συμμετέχουν σε εκείνα που διαβάζουν και ψάλλουν στην εκκλησία προς δόξαν Θεού!


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ




https://simeiakairwn.wordpress.com/2