Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πέτσας: «Μπορεί κάποιος που είναι σε κίνηση για άλλο λόγο να εφαρμόσει την ατομική λατρεία»


Δεν υπάρχει επιλογή για επίσκεψη στην Εκκλησία υπενθύμισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι «παρεπιμπτόντως μπορεί κάποιος που είναι σε κίνηση για άλλο λόγο να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία».

«Εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Σε κάθε περίπτωση δεν πάμε στις Εκκλησίες και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» είπε επίσης ο κ. Πέτσας σχολίαζοντας για τη γενικότερη στάση της Ιεράς Συνόδου μετά την έκδοση της εγκυκλίου ότι «η Εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνση στάση αυτό το διάστημα με σκληρές αποφάσεις».

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, παρέπεμψε σε «νεώτερη συνεννόηση» με την Εκκλησία «ώστε να μην χαθούν αυτά που έχουν κερδηθεί. Θα βρούμε φόρμουλα με την Εκκλησία, υπάρχει ανοιχτός δίαυλος».

«Υπάρχει σχεδιασμός, αυτό που θα προστατευθεί είναι η δημόσια υγεία. Θα είμαστε σε ετοιμότητα να το αντιμετωπίσουμε» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι ιερείς θα δείξουν υπευθυνότητα και θα σεβαστούν την ιερότητα των ημερών για να μην έχουμε αντιδικίες» πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

https://www.romfea.gr/