Η Σοφία Κυνηγοπούλου, το γένος Σιδηροπούλου μοιράζεται τις φρικτές στιγμές που πέρασαν οι Έλληνες στα χέρια των Τούρκων.Το γεγονός συνέβη το 1921 στο χωριό της, και ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
«Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς. Άρατε τον ζυγόν Μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ Εμού, ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστίν» (Ματθ. ΙΑ.28 – 30).
Πέτρος: Επειδή, άγιε δέσποτα, το ανθρώπινο γένος έχει υποδουλωθεί σε πολλά και αμέτρητα πάθη, υποθέτω ότι στο μεγαλύτερο μέρος της η επουράνια Ιερουσαλήμ θα γεμίσει από νήπια.
Τι εθνικότητας ήταν ο Γεώργιος Καστριώτης, o επονομαζόμενος «Σκεντέρμπεης»;Φίδια τριγύρω μας…γεννήματα εχιδνών. Οι Σκοπιανοί, κράτος προϊόν πλεκτάνης των ξένων και προδοσίας των ημετέρων γενιτσάρων, σφετερίστηκαν την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας.
«…Αναλαμβάνω αυτόν τον αγώνα με όλη μου την ψυχήν και με την ιδέαν, ότι είμαι υποχρεωμένος να τον αναλάβω…» έγραφε ο Παύλος Μελάς για τον Μακεδονικό Αγώνα
Η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Sözcü, δημοσιεύει την αινιγματική νέα θεωρία του Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν παντογνώστης που είναι, δεν ξέρει τα ονόματά τους και τις ανάγκες τους;
Η πόλη ονομαζόταν από την ίδρυσή της (658/7 π.Χ.) έως και το 330 μ.Χ. Βυζάντιο. Το 196 μ.Χ., και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμήν του γιου του, Αντωνίου.
Πριν από την έναρξη της Επανάστασης ο νεαρός Δημήτριος βρισκόταν στο πλάι του πατέρα του απέναντι σε Βέρβερους και Αλγερινούς πειρατές, αργότερα όμως ο Ψαριανός πυρπολητής έγινε ο φόβος και ο τρόμος για το ναυτικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, ή με την πιο γνωστή ονομασία η Αγία Σοφία, είναι μία εκκλησία κόσμημα στην Κωνσταντινούπολη, που πέρασε πολλά μέσα στους αιώνες, και «κρύβει» θρύλους και μυστικά.
Κάποιος ερημίτης καθότανε έξω από το κελί του, που βρισκότανε ψηλά σε ένα βράχο και έβλεπε απέναντι στον κάμπο, το ποτάμι να έχει ''φουσκώσει''. Εκείνη την ημέρα έβρεχε.
Πάνω από την αγάπη, πάνω από τον άνδρα σου, πάνω από την γυναίκα σου, πάνω από τα καθημερινά σου γεγονότα, να θυμάσαι...ότι προορίζεσαι για τον ουρανό, ότι μπήκες στο δρόμο πού πρέπει οπωσδήποτε να σε βγάλει εκεί.
Η Αγία Σοφία είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που στέκει αγέρωχο μέσα στους αιώνες. Έχει αντέξει 64 σεισμούς έως 7,4 ρίχτερ και αυτό οφείλεται στο μυστικό της κατασκευής της
ΕΝΑΣ «ΑΝΤΙΗΡΩΙΚΟΣ» ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ’21! Μια πιο βιωματική επαφή με την Ελληνική Επανάσταση θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με το γεγονός σχόλιο Γ.Θ : Μια έξυπνη και όμορφη ιδέα. Αξίζει να δώσουμε προσοχή...