Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Δώσε μου μία γενιά καλών χριστιανικών μητέρων και θα αλλάξω τον κόσμο!


«Πηγαίνετε και κάνετε καλό. Η πολλή αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών»!
Στάρετς Νικολάι Γκουγιάνοφ

Φοβόμαστε τα πάντα. Φοβόμαστε τους ανθρώπους. Το παρόν, το μέλλον μας. Το παρελθόν φοβόμαστε. Τα σκεφτόμαστε και φοβόμαστε. Για μας. Για το πώς μας βλέπουν. Φοβόμαστε για το τί θα συμβεί. Ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ότι δεν μας αγαπούν. Ότι δεν είμαστε άξιοι. Όλο φοβίες. Κι έρχεται μία λέξη και τα σβήνει όλα: ΑΓΑΠΗ !
π. Ανδρέας

Όσο και αν κοπιάσεις, όσο και αν μοχθήσεις, δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι το ουσιαστικό για τον Θεό, αφού ο Θεός ένα πράγμα θέλει απο εμάς, την ταπείνωση. Να καταλάβωμε ότι είμαστε αδύνατοι και αμαρτωλοί. Όλα τα κάνομε, για να δείξωμε την ταπείνωσή μας, ότι είμεθα τιποτένιοι άνθρωποι, και τότε έρχεται η Χάρις του Θεού.
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμονωπετρίτης

Δώσε μου μία γενιά καλών χριστιανικών μητέρων και θα αλλάξω τον κόσμο!
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Το νόημα της ζωής μας είναι η σωτηρία της ψυχής. Η ζωή δεν περιορίζεται στη γέννηση και το θάνατο, η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη και η γήινη ύπαρξή μας είναι μόνο μια εξέταση και από τον τρόπο που την παραδίδουμε, το πεπρωμένο μας θα διαμορφωθεί στην αιωνιότητα.
Μητροπολίτης Ιωάννης (Snychev)

ΕΙΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Ο φόβος φυλάει τα έρημα… έτσι και ο φόβος Θεού είναι το δεκανίκι της πνευματικής μας ορθοστασίας. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό.

Μια εικόνα που ενοχλεί κάποιους. Τα Ορθόδοξα αδέλφια Πόντιοι και Κοζάκοι συνοδεύουν την εικόνα της Παναγίας μας. Η Ορθοδοξία ενώνει.



ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΉΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Πόσο ωραίο να μην λέτε τίποτα και να μην εξηγείτε τίποτα – ούτε σε άλλους ούτε στον εαυτό σας. Απλά καθίστε και ακούστε καθώς τα κύματα εκτοξεύονται στην ακτή…

https://apantaortodoxias.blogspot.com/
http://yiorgosthalassis.blogspot.com

https://simeiakairwn.wordpress.com