Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Όταν κάποιος γίνει Πνευματικός, πρέπει να αποφασίσει να πάει στην κόλαση γι’ αυτούς πού εξομολογεί


ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα πλοίο που διασχίζει έναν θυελλώδη ωκεανό. Εμείς, οι Ορθόδοξοι, βρισκόμαστε σ 'αυτό το πλοίο και οι άνθρωποι από άλλες ομολογίες κολυμπούν μόνοι τους«Άκουσε πάτερ, όταν κάποιος γίνει Πνευματικός, πρέπει να αποφασίσει να πάει στην κόλαση γι’ αυτούς πού εξομολογεί. Αλλιώς να μη γίνεται Πνευματικός. Άλλ’ εγώ σου λέγω ότι εκεί πού θα πάει στην κόλαση, θα την κάνη Παράδεισο γιατί θα έχει την αγάπη».
Άγιος Παΐσιος

ΕΙΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Η Αγία Μητέρα του Θεού συγχωρεί τους αμαρτωλούς και έχει έλεος! Βοηθήστε όλη την οικογένεια και τους φίλους σας. Δώστε τους υγεία, δύναμη, υπομονή και ενισχύστε την πίστη τους!


Η καθαρή καρδιά βλέπει τον Θεό ως Φίλο μέσα στο Φως, και ο αμαρτωλός ως Δικαστή στην Φωτιά.
Μητροπολίτης Ιερόθεος (Βλάχος)


«Σε ξάγρυπνους τσοπάνηδες αποκάλυψε ο Θεός το γεγονός της Γέννησης. (...) Η αγρυπνία καθαρίζει τον νου και γλυτώνει έτσι ο άνθρωπος από τον πειρασμό. Και στον ύπνο μας πειράζει ο σατανάς και μαραίνει τη σάρκα μας. Χιόνι γίνεται το πλάσμα, όταν αγρυπνήσει δυο-τρεις μέρες».
Παππούς Παναής από τη Λύση

Ο Θεός παραχωρεί να υπάρχουν πολλές δυστυχίες και συμφορές στον κόσμο για να σωθούν οι παθόντες δια της υπομονής, ενώ εσύ θα σωθείς δια της ελεημοσύνης.
Όσιος Αρσένιος Μπόκα

Μερικοί λεν: ''Ακούμε για Αγίους... Μα ποιός τους είδε;''. Είναι ζήτημα πίστεως. Είναι πρεσβευτές οι Άγιοι και για μας. Κάμνουμε έξοδα και τους γιορτάζουμε. Νομίζετε ότι τα κρατάνε για τον εαυτό τους οι Άγιοι; Κάποιες δοκιμασίες που παρά τρίχα γλυτώνουμε, είναι ο Άγιος που τιμήσαμε αυτός, που μας γλύτωσε! Βέβαια όταν μιμηθούμε τους Αγίους, το χαίρονται περισσότερο. Αλλά πάντως πρέπει να τους τιμούμε.
Γέρο-Παναής Χατζηϊωνάς, από τη Λύση της Κύπρου

http://apantaortodoxias.blogspot.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/