Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τι θα συμβεί στους γονείς που δεν δίδαξαν στα παιδιά τους να γίνουν άνθρωποι του Θεού


Μεγάλο κακό να πνιγεί ένα καράβι και να σε καταριούνται μερικοί άνθρωποι. Αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο: Ένας πατέρας, μία μητέρα, δεν φρόντισε να διδάξει τα παιδιά του να γίνουν άνθρωποι του Θεού με φως του Χριστού μέσα τους. Και τι θα συμβεί; Λένε οι άγιοι Πατέρες:

Την ημέρα που θα γίνει η δευτέρα Παρουσία και πολλοί άνθρωποι θα ακούσουν «πορεύεσθε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το σκότος το εξώτερον», οι άνθρωποι αυτοί, θα καταραστούν τον πατέρα τους και την μητέρα τους. Μπορείτε να το φαντασθείτε;
Στην πιο πικρή στιγμή και δικαιολογημένα. Να προσθέσουμε: Και τους κληρικούς θα καταραστούν που αμέλησαν και δεν τους βοήθησαν να βρουν το φως του Χριστού, για να πάνε στη Βασιλεία του Θεού.
Κάθε Πάσχα μεταφέρουμε το φως της Ανάστασης Χριστού στο σπίτι μας. Ανάβουμε το καντήλι μας και έτσι επιμένουμε να διακηρύσσουμε ότι φως αληθινό είναι πίστη στον Χριστό.
Αυτή είναι η μεγαλωσύνη όσων πιστεύουν στον Χριστό. Μεγαλωσύνη ανώτερη από την μεγαλωσύνη των ισχυρών, των σοφών και των ηρώων.
Να μας αξιώσει ο Θεός αυτή την μεγαλωσύνη, να την αναζητάμε μέσα στην ταπεινότητα της υπάρξεώς μας και των έργων μας. Αμήν.-

†ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ


https://orthodoxia.online/