Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ μέχρι θανάτου και ΕΚΑΨΑΝ χριστιανούς λόγω… βλασφημίας, στο Πακιστάν


paki_524_355

Ένα ζευγάρι χριστιανών ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα εξαγριωμένο πλήθος μουσουλμάνων . Το ζευγάρι είχε είχε κατηγορηθεί για “βλασφημία” και κατόπιν έκαψε τα πτώματά τους στο καμίνι των τούβλων όπου εργάζονταν.
Η άγρια δολοφονία, το τελευταίο επεισόδιο στο κύμα βίας εναντίον των μη χριστιανών κατοίκων του Πακιστάν, έγινε στο Κοτ Ράντα Κίσαν,
μια πόλη που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη. Οι τοπικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η κατηγορία της βλασφημίας συχνά εκτοξεύεται εναντίον μελών θρησκευτικών μειονοτήτων με απώτερο στόχο να ξεκαθαριστούν προσωπικές διαφορές. Μια τέτοια κατηγορία άλλωστε πυροδοτεί εύκολα την οργή των συντηρητικών μουσουλμάνων της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
“Το πλήθος επιτέθηκε στο ζευγάρι, κατηγορώντας τους ότι βεβήλωσαν το Κοράνι. Τους σκότωσαν και έκαψαν τα πτώματά τους στο καμίνι” ανέφερε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Μπεν Γιάμιν. Οι εξαγριωμένοι, μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής θεώρησαν ότι οι δύο χριστιανοί, ο Σεχζάντ και η σύζυγός του, Σάμα, ήταν υπεύθυνοι για μια υπόθεση βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, επιβεβαίωσε και μια άλλη πηγή της αστυνομίας.
Οι αρχές της επαρχίας του Παντζάμπ, όπου βρίσκεται η Κοτ Ράντα Κίσαν, διέταξαν τη συγκρότηση μιας επιτροπής για να επιταχυνθούν οι έρευνες για την υπόθεση και διέταξαν την αστυνομία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις συνοικίες όπου κατοικούν χριστιανοί. Τα 3 εκατομμύρια των χριστιανών κατοίκων του Πακιστάν είναι μια πολύ φτωχή μειονότητα που απασχολείται κυρίως σε δευτερεύουσες εργασίες.
Τα δύο θύματα εργάζονταν στο τουβλοποιείο όπου σκοτώθηκαν. Στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου 5 εκατομμύρια Πακιστανοί, σε συνθήκες που σύμφωνα με τα τοπικά συνδικάτα πλησιάζουν αυτές της δουλείας. Η βλασφημία σε βάρος του Ισλάμ, του προφήτη Μωάμεθ ή του Κορανίου επισύρει την ποινή του θανάτου στο Πακιστάν. Τον Νοέμβριο του 2010 η Άσια Μπίμπι, μια μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία, αφού κατηγορήθηκε από τις μουσουλμάνες του χωριού της με τις οποίες είχε καυγαδίσει.
Οι καταδικασμένοι δεν είναι ασφαλείς ούτε μέσα στη φυλακή. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μια φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ ένας φύλακας επιχείρησε να σκοτώσει έναν Βρετανό κρατούμενο, καταδικασμένο επίσης σε θάνατο για βλασφημία.                                              http://www.makeleio.gr