Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δημογραφικό: Οι κολοβωμένες αλήθειες είναι ψέματα




σχόλιο Αντέχουμε: Ποια είναι η αλήθεια για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας , σε αντίθεση με αυτά που θέλουν να παρουσιάζουν ως λύσεις; .. η ευθύνη βαρύνει τον καθένα . ” εφ έκαστος εφ᾿ ω ετάχθη”

απόσπασμα από άρθρο του δασκάλου κ. Σάββα Ηλιάδη



.

Δημογραφικό για την Ελλάδα, πέρα από τους αριθμούς, σημαίνει καλλιέργεια κοινού πατριωτικού φρονήματος, κοινής πίστης στην αλήθεια της Ορθοδοξίας, που μας δίδαξαν οι πατεράδες μας. Συνέχιση της κοινής ρωμαίικης παράδοσης και εντρύφηση στις αρχές της, συναρμόζοντάς την με τη σημερινή πραγματικότητα. Διότι μ` αυτά έζησε ο ελληνισμός και χωρίς αυτά δεν έχει μέλλον. Μ` αυτά ξεπέρασε όλες τις φουρτούνες, πολύ βαρύτερες από τη σημερινή.

Δημογραφικό για την Ελλάδα σημαίνει αύξηση του πληθυσμού, με προσφορά παιδείας με Χριστό και Ελλάδα. Και υπάρχουν πνευματικές αποθήκες στην παράδοσή μας, να γίνουν και τα δυο. Η πίστη στο Χριστό και η αγάπη στην πατρίδα δεν προσβάλλονται και μάλιστα με πυροτεχνήματα. Με συνθήματα και φτωχούς ελιγμούς. Με ξερή εκλογίκευση των πραγμάτων.Είναι θέματα καρδιάς. Έτσι έζησε ο Έλληνας. Όχι με αριθμούς.

.



Είναι αλήθεια πως ο Έλληνας τις τελευταίες δεκαετίες βρέθηκε δέσμιος της καλοπέρασης και σε συνδυασμό με την παροχή αχρίστιανης και ανιστόρητης παιδείας να περιπέσει σε απώλεια του ιστορικού του «είναι». Χωρίς να είναι άμοιρος της ευθύνης του και ο λαός, είναι αλήθεια πως ξεγελάστηκε. Κι αυτό αποτέλεσε και αποτελεί όπλο ισχυρό των εχθρών της παράδοσής μας. Με άλλα λόγια: «Βρήκαν και κάνουν».

Το κύμα της ομογενοποίησης των λαών, της παγκοσμιοποίησης, της απογύμνωσής τους από την ομορφιά της ιδιομορφία τους είναι πολύ δυνατό. Έχει επηρεάσει και πολλούς άλλους λαούς και κοντεύει να τους καταπιεί. Έχει επηρεάσει ακόμη και τους πνευματικούς μας οδηγούς. Πόσο μάλλον τους κοσμικούς. Δεν μας φαίνονται πρωτόγνωρες αυτές οι θεωρίες, τις οποίες υπηρετούν και δικοί μας, δυστυχώς, άρχοντες «απάτριδες πατριώτες».

.

Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε και να ομολογούμε μέχρι τέλους την αλήθεια. Να φωνάζουμε καθώς ο Ιωσήφ ο Βρυέννιος για την ορθόδοξη πίστη, παραλλάσσοντας ελαφρώς:«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθόδοξη Ελλάδα·οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας·ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα·εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα».

.

Ηλιάδης Σάββας, Δάσκαλος

Κιλκίς, 5-3-2016                                                                                                                                        https://antexoume.wordpress.com