Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ!





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Μάιος είναι ο θλιβερός μήνας της Άλωσης. Είναι ο μήνας της Κωνσταντινούπολης. Είναι όμως και ο μήνας της Ανάστασης της Ρωμιοσύνης.
Είναι η αθάνατη πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης όσοι αιώνες και αν περάσουν. Το πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.



Ας περπατούν στους δρόμους της εκατομμύρια αλλόθρησκοι. Κάπου μέσα τους μια σύγχυση κυριαρχεί, ένας φόβος, μια ανασφάλεια και ένα άγχος για το αύριο που τους ξημερώνει.
Από τον Βόσπορο οι ρωσικές φρεγάτες που παρελαύνουν τους εντείνουν αυτή την ανασφάλεια, ενώ οι οργισμένες βόμβες με το άστρο των Κούρδων σκορπούν αμείλικτα τον θάνατο της τιμωρίας τους .

Τα σημάδια πληθαίνουν. Ο Άγγελος της Αγίας Σοφίας. Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα στον τρούλο. Η αναδυομένη 10η Πριγκηποννησος. Το Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης που εμφανίστηκε μετά από 800 χρόνια. Οι εικόνες των αυτοκρατόρων στην Αγία Σοφία που ευωδιάζουν και προκαλούν το δέος στους αλλόθρησκους…
Και για την Κωνσταντινούπολη και για τους Τούρκους ο Άγιος παππούλης είχε προφητέψει : «Πράγματι οι αμαρτίες μας είναι εμπόδιο που καθυστερούν τα γεγονότα αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαπράξει μεγάλες αδικίες και βαρβαρότητες απέναντι στους Έλληνες και γι’ αυτό θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νομοί»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr