Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

"Επίθεση" από Αλεβίτες στον εκπρόσωπο συλλόγου του τουρκο-προξενείου

 Στο χωριό Ρούσα της Θράκης, έγινε επίθεση στον πρώην πρόεδρο και νυν αντιπρόεδρο του Μειονοτικού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού συλλόγου Χίλια.


Το περιστατικό συνέβη στο καφενείο και η σχετική με το περιστατικό ανακοίνωση του συλλόγου, έχει ως εξής...
...
Γύρω τις 23:00 της 4/3/2018 ο Χασάν Μπεκίρουστα που επί χρόνια υπηρέτησε στον Μειονοτικό-Μορφωτικό και Πολιτιστικό σύλλογο Χίλια, και τώρα ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου, υπέστη επίθεση από συγκεκριμένα άτομα στο καφενείο του χωριού Ρούσα.

Μετά από το περιστατικό κατά την έξοδο του από την Ρούσα του έκοψαν τον δρόμο κάποιοι και πάλι τον απείλησαν. Πρέπει να είναι γνωστό πως αυτή η επίθεση που αποσκοπεί στο να χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία της κοινότητάς μας, ποτέ δεν θα πετύχει τον στόχο της.

Τα άτομα που του επιτέθηκαν δολοφονούν την δημοκρατία, την εσωτερική ειρήνη και την κοινωνική γαλήνη. Φυσικά αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι και ως σύλλογος θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την σύλληψη και εκδίκαση των δραστών της επίθεσης. [rodopruzgari, αντιφωνητής]

Σχόλιο: Ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι αυτός που το περασμένο καλοκαίρι διοργάνωσε πανηγύρι υπό τις ευλογίες του προξενείου χωρίς την συμμετοχή των αλεβιτών κατοίκων της περιοχής. Κάτι φυσικά οξύμωρο διότι το πανηγύρι του Χίλια πάντα είχε και θρησκευτικό-αλεβίτικο χαρακτήρα.

Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής Ρούσας και πέριξ χωριών, πήραν το θέμα στα χέρια τους και οργάνωσαν πέρσι για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες το πανηγύρι τους χωρίς να είναι καπελωμένο από τον πρόξενο και τον ψευδομουφτή. Αυτό φυσικά ερέθισε ιδιαίτερα την Άγκυρα που θέλει να ελέγχει τα πάντα στην περιοχή. Μαθαίνουμε λοιπόν πως ο κ. Μπεκίρουστα, στο καφενείο όπου ήταν, κατηγόρησε ακριβώς κάποιους για την διοργάνωση αυτή και αυτό ήταν που ερέθισε τα πνεύματα.

http://karfotiko.blogspot.gr/2018/03/blog-post_101.html