Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Στην Jarablus στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές σταύρωσαν ζωντανό σε αυτοσχέδιο ικρίωμα ένα παιδί, γιατί δεν τηρούσε τη νηστεία του Ραμαζανιού. Ο ισλαμικός μεσαίωνας, που δεν καταγγέλλεται από τους απογόνους του δυτικού μεγαλομεσαίωνα, επιβάλλεται δια της σπάθης και νοσηρών μεθόδων στον πληθυσμό.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑΑλλά η πίεση για την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση της νηστείας δεν εφαρμόζεται μόνο στα κατεχόμενα της Συρίας. Στην Αλγερία πρώην μουσουλμάνοι, που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό, καταγγέλλουν τις αφόρητες πιέσεις που υφίστανται για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα το συγκεκριμένο μήνα αυτές εντείνονται. Κάποιοι εξαναγκάζονται από τις ίδιες τις οικογένειές τους να τηρήσουν τη νηστεία.

Η Sawa, μια πρώην μουσουλμάνα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό στην Αλγερία, διηγείται: «Η οικογένειά μου εξασκεί πάνω μου μια αφόρητη πίεση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Δεν μ΄αφήνει ποτέ ήσυχη. Επιμένει να τηρώ τη νηστεία, αν και γνωρίζει ότι εγώ στράφηκα προς τον Χριστό. Έτσι αυτή αρνείται να αποδεχθεί ότι έγινα χριστιανή».
 

Μια άλλη 26χρονη χριστιανή, η Cala, διηγείται ότι, όταν μαθεύτηκε στο χωριό η μεταστροφή της στον χριστιανισμό, οι συντοπίτες της πήγαν και βρήκαν τον πατέρα της. Αυτοί τον απείλησαν ότι θα τον απομονωνόσουν και ότι κανένας δεν θα του ξαναπευθύνει το λόγο, αν η κόρη τους δεν νηστεύει. Ο πατέρας της, αν και ήταν πιο φιλελεύθερος, της επέβαλε τελικά να νηστεύει. «Μου απαγόρευσε να πηγαίνω στα σπίτια των άλλων χριστιανών για να μην διακόπτω τη νηστεία».

Στην Αλγερία μετά την έναρξη του Ραμαζανιού τα ρεστοράν έκλεισαν. Απαγορεύεται να τρως ή να πίνεις δημόσια καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και όσοι τολμηροί το αποφασίζουν, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης κι επιβολή προστίμου. Κάποιοι ανθίστανται και διαφοροποιούνται. Στις αρχές Ιουλίου μια πορεία πραγματοποιήθηκε στην Kabylie απαιτώντας η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, που προβλέπεται και από το σύνταγμα της χώρας, να γίνει σεβαστή.

(Portes Ouvertes France 09/07/2014 L΄Observatoire de la christianophobie)

http://dimpenews.com

http://elladanea.gr