Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Διάσημος Τούρκος αρθρογράφος εκφράζει το δέος του για τον Τάφο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, Ertuğrul Özkök, ο οποίος μάλιστα έχει φυλακιστεί από τον Ερντογάν γιατί έγραψε κατά της κατάφορης λογοκρισίας από το τουρκικό καθεστώς στα τουρκικά ΜΜΕ,

με ένα πολύ εντυπωσιακό του άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, αναφέρεται με δέος στην πρόσφατη ανακάλυψη - επιβεβαίωση εκ μέρους Ελλήνων ειδικών του τάφου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα (επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι αυτός είναι ο τάφος του Κυρίου. Κάποιοι βλέπετε θέλανε αποδείξεις για το πιστέψουν...) και μάλιστα με την πολύ χαρακτηριστική φράση, «Αμάν Θεέ μου αυτή είναι πράγματι η ταφόπλακα του Ιησού», (αλήθεια είδατε κάτι ανάλογο να αναφέρεται από μεγαλόσχημους Έλληνες δημοσιογράφους –αρθρογράφους ;).



Στο πράγματι εντυπωσιακό αυτό άρθρο ο Ertuğrul Özkök, που παλαιοτέρα δεν έχει διστάσει να δηλώσει πως προτιμά όταν πεθάνει να ταφεί όχι από τζαμί αλλά από…. ελληνορθόδοξη εκκλησία, γράφει πως με την ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνονται όλα όσα περιγράφουν τα ευαγγέλια για την σταύρωση, ταφή αλλά και ανάσταση του Ιησού Χριστού.



Όπως γράφει μεταξύ των άλλων, ένα μυστήριο επί αιώνες καθώς κανείς δεν μπορούσε να εισέρθει στον χώρο αυτό, σήμερα βγήκε στο φως της δημοσιότητας, καθώς πράγματι αναγλύφτηκε και επιβεβαιώθηκε ότι αυτός είναι ο τάφος του Ιησού Χριστού δικαιώνοντας τα εκατομμύρια των χριστιανών που πίστευαν ότι το γεγονός αυτό δεν είναι ένας μύθος, (όπως διατείνονται οι μουσουλμάνοι), αλλά η ιστορική αλήθεια.



Παράλληλα δίνει τα εύσημα στην Ελληνίδα καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αντωνία Moropoulou, για την καταπληκτική της δουλιά στον Πανάγιο Τάφο επισημαίνοντας ότι η ίδια έχει εργαστεί και στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Αυτά και πολλά άλλα από ένα Τούρκο αρθρογράφο, παράδειγμα για πολλούς εδώ… Ελληνόφωνους συναδέλφους του. Τίποτα άλλο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr/διασημοσ-τουρκοσ-αρθρογραφοσ-εκφραζ/