Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Απλός σημαίνει ό,τι θέλει ο Θεός να θέλεις και εσύ – π. Πορφύριος


Όλα τα τρελά είναι στη κεφαλή, όλα τα Θεικά είναι στη καρδιά – η καρδιά όμως δεν ανοίγει εύκολα, θέλει πολύν πόνο, πολύν προσευχή και προπαντός μεγάλη μετάνοια.


Όταν θα έρθει η μεγάλη μετάνοια, τρυπάει η καρδία και γίνεται σαν το πηγάδι βαθιά και νιώθει το μυστήριο του Θεού.

Τότε καταλαβαίνουμε ότι μέσα στη καρδιά κρύβεται ένας άλλος άνθρωπος, έχει άλλα μάτια, τα κυάλια της καρδιάς βλέπουν για να μετανοήσουν εκείνο το άπλετο γαλαζόλευκο φως που είναι ο Τριαδικός Θεός.


Βλέπουν λέει για να μετανοήσουν εκείνο το άπλετο γαλαζόλευκο φώς που είναι ο Τριαδικός Θεός, συγκλονίζεται η ψυχή με καλό φόβο, γιατί βλέπει οτι ο Θεός είναι το παν και αυτός το μηδέν.

Το φως του Θεού σου δείχνει πόσο αμαρτωλός είσαι και φέρνει, ταπείνωσην, μετάνοια και αγάπη.

Το φως του Θεού σου δείχνει πόσο αμαρτωλός είσαι και φέρνει, ταπείνωσην, μετάνοια και αγάπη.


Ο ήλιος είναι λυχναράκι μπροστά στο φως του Τριαδικού Θεόυ, δε μοιάζει με κανένα κοσμικό πράγμα – είναι ένα φως γεμάτο πληροφορίες.

Που είναι οι φυσικοί της κβαντικής φυσικής να το ακούσουν αυτό – είναι ένα φως γεμάτο πληροφορίες.

Όταν ο άνθρωπος μετανοήσει και τηρεί τις εντολές του Χριστού και ζεί μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία, λαμβάνει πνεύμα Άγιο, το πνεύμα το Άγιο ήρθε την ημέρα της Πεντηκοστής και δεν έφυγε.

Κινείται με μεγάλο ήχον αλλά δεν το ακούνε οι περισσότεροι, το ακούνε μόνο όσοι έχουν ανακαλύψει την καρδίαν, τα νοερά μάτια της καρδίας, τα σωματικά μάτια δεν βλέπουν, τραβιόνται όμως και αυτά, σαν μαγνήτης, όλος ο άνθρωπος, είναι μέσα στο φως, δεν ξέρεις απο που βλέπεις, όλες οι αισθήσεις γίνονται μία, ακατανόητο μυστήριο, ο νους δε το χωρεί, και η γλώσσα δε το περιγράφει, για αυτό θα καλύψει όλα η σιωπή.

Σου είπε και αυτό! Και του είπα να μη μιλά!

Αφέντη μου εμείς τι κάνουμε;

Να νιώθεις τον ξένο πόνο – συμπόνοια και να κάνεις προσπάθεια, μεγάλη προσπάθεια Κώστα μου να ‘ρθει η Θεία Χάρη πάνω σου και όλα θα πάνε καλά.


Εγώ πιστεύω σε ένα Θεό που τον βλέπω – τους Αγίους Του, τους Αγγέλους Του, τις ενέργειες Του, τα θαύματα Του, τις καρδιές σας.

Ενώ εσείς παιδί μου, εσύ και οι συμφοιτητές σου εδώ απο ό,τι βλέπω είστε μοντέρνα παιδιά, στην Αθήνα μένετε, στη πλατεία Ομονοίας, μέσα στην αμαρτία, μέσα στους πειρασμούς, και όμως ακούσατε για ένα χαζόν Ιάκωβο, που είναι ελαφροίσκιωτός και βλέπει Αγίους και θαύματα και Αγγέλους και μιλάει με τον Όσιο Δαυίδ και ήρθετε εδώ να με επισκεπτείτε.

Πιστεύετε παιδί μου αυτά που σας είπα;

Ναι, γέροντα πιστεύουμε ότι είναι αληθινά αυτά που μας είπες.

Ε, τότε παιδί μου η πίστη η δική σας είναι πιο μεγάλη από τη δική μου διότι εγώ πιστεύω σε αυτά που βλέπω ενώ εσείς πιστεύετε σε αυτά που δε βλέπετε – πιστεύετε ένα χαζό Ιάκωβο και εσείς θα τύχετε του μακαρισμού του Κυρίου μας μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες.

Ταπεινέ μου Κύριε, ταπείνωσε με δια της ταπεινώσεως σου.


http://www.panagiavouton.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9/