Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Αυστραλιανή τουριστική ιστοσελίδα χαρακτηρίζει την Κρήτη ως οθωμανική (φωτο)



Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ προαναγγέλει σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης, μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως, χαρακτηρίζει το ελληνικό νησί, «Οθωμανική Κρήτη».


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως με έδρα την Αυστραλία, η οποία εμφανίζει στην ιστοσελίδα της την Κρήτη, ως «Οθωμανική».

Το rome2rio, είναι μια πλατφόρμα πληροφοριών για ταξίδια που βοηθά, μεταξύ άλλων, τον ταξιδιώτη να φτάσει από και προς οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Σε μια από τις αναζητήσεις της η ιστοσελίδα προτείνει «7 τρόπους να φτάσετε από το Fatih (δήμος της Κωνσταντινούπολης) στην Οθωμανική Κρήτη…»!



 


Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS, o πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης ανέφερε πως έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία ενάντια στην διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Υπηκοότητας και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, David Coleman καθώς και ο πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Ros Spence.

«Είμαστε γνώστες των πραγμάτων. Γνωρίζουμε για την ανάρτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, έχουμε ενημερώσει και τους νομικούς της ομοσπονδίας μας. Είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία και το προξενείο και έχουν γραφτεί ήδη αρκετές επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία γι’ αυτό», είπε.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας ανέφερε πως ελέγχεται η αξιοπιστία της ιστοσελίδας αυτής, τονίζοντας πως η Αθήνα έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα.

«Προς το παρόν ελέγχουμε την αξιοπιστία του site αυτού, πρέπει να ελέγξουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι αξιόπιστο, ότι δεν είναι κάποιο κακοπροαίρετο spam. Θέλω να πιστεύω ότι εάν είναι κακοπροαίρετο spam θα έχει ήδη διορθωθεί και βεβαίως η Αθήνα παρακολουθεί το θέμα, η πρεσβεία έχει ενημερώσει την Αθήνα η οποία το γνωρίζει και το παρακολουθεί», είπε.

Το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, επικοινώνησε μέσω email με την εταιρεία για να σχολιάσει τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της.

Στην απάντηση που λάβαμε αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Αντιμετωπίσαμε ένα σφάλμα κατά την αυτόματη ενημέρωση των συστημάτων μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναφορά λανθασμένων επισημάνσεων σε πολλά μέρη για μικρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε συγνώμη αν οποιοδήποτε άτομο προσβλήθηκε από αυτό το σφάλμα».

H ταξιδιωτική πλατφόρμα rome2rio, που έχει έδρα την Αυστραλία, αλλά και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ήταν ιδέα των Bernie Tschirren και Michael Cameron, οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, συναντήθηκαν σε ένα pub το 2007 και τρία χρόνια αργότερα έστησαν την επιχείρησή τους στο πατρικό σπίτι του δεύτερου στην Μελβούρνη. 




https://flashnews.gr/post/427169/aystralianh-toyristikh-istoselida-xarakthrizei-thn-krhth-ws-othwmanikh-fwto