Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Δεν έχουμε δάσκαλο, δεν έχουμε ιερέα, οι καμπάνες μας δεν χτυπάνε πια … Έτσι μια μέρα θα γίνουμε Τούρκοι!»

Επειδή στην Εκκλησία της Ελλάδος οι ιερείς θεωρούνται κρατικοί υπάλληλοι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιερέων σε ναούς, λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και της πολιτικής της μείωσης του κρατικού τομέα, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Το κράτος έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των χειροτονιών νέων ιερέων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές ενορίες είναι σήμερα χωρίς ποιμένες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τον διορισμό ενός νέου δημοσίου  υπαλλήλου (στην περίπτωσή μας κληρικός) απαιτήται η  συνταξιοδότηση  δέκα από τους συναδέλφους του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο σημερινός αριθμός των ενοριών, χωρίς ποιμαντική μέριμνα έχει ανέλθει στο 22%. Η  Εκκλησία διαθέτει τώρα 2.300 κενές θέσεις ιερέων για να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 10.500 ιερέων οι οποίοι είναι απαραίτητοι στην πατρίδα μας.

Πρώτα απ “όλα, έλλειψη ποιμαντικής φροντίδας έχουν μικροί οικισμοί ειδικά στην επαρχία . Οι περισσότεροι από αυτούς είτε βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές, είτε σε δυσπρόσιτα μέρη λόγω της κακής υποδομής των μεταφορών. Την ίδια στιγμή,η κάθε μικρή κοινότητα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει έναν ιερέα με δικά της μέσα.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος περιγράφει την κατάσταση ως ιδιαίτερα  κρίσιμη: «Από κάθε μητρόπολη λείπουν τουλάχιστον 20 ιερείς, στην μητρόπολη μας λείπουν 70 ιερείς. Αυτό σημαίνει ότι η Θεία Λειτουργία δεν τελείται σε ορισμένες εκκλησίες τις Κυριακές. Οι κάτοικοι των μικρών χωριών εγκαταλείφθηκαν από την κρατική μέριμνα , όχι μόνο από ιερείς αλλά και από δασκάλους, και υπαλλήλους των κρατικών υπηρεσιών. Μόνο η Εκκλησία παραμένει μαζί τους. Αλλά αν δεν υπάρξουν ιερείς,οι κάτοικοι θα χάσουν την προστασία και την υποστήριξη συνολικά. Για κάθε μία νέα χειροτονία ενός ιερέα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 6-7 συνταξιοδοτήσεις ιερέων , έχετε συνειδητοποιήσει πού πηγαίνουμε. Σε 15 χρόνια μόνο 20-30 από τους 120 ιερείς ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ θα μείνουν στην επισκοπή, και ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για 4-5 ενορίες, οι οποίες βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη».

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνίας Ιερεμίας, συμμερίζεται την ανησυχία της Ύπατης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Στην επισκοπή μου, 50 έως 150 εκκλησίες δεν έχουν ιερείς. Καμπάνες δεν χτυπάνε πια. Μόλις χθες ένας κάτοικος της περιοχής μου είπε: «Δεν έχουμε δάσκαλο, δεν έχουμε ιερέα, οι καμπάνες μας δεν χτυπάνε πια … Έτσι μια μέρα θα γίνουμε Τούρκοι»!

Ο Ιεράρχης υπενθύμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν αυτή που έσωσε τους Έλληνες από τον εξισλαμισμό και από την απώλεια της εθνικής τους ταυτότητας στα χρόνια του οθωμανικού ζυγού.
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό από την ιστοσελίδα μας pentapostsgma.gr, η νέα τάξη πραγμάτων είναι χειρότερη και από την στυγνή οθωμανική σκλαβιά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Χωρίς Ιερείς , δασκάλους, υπαλλήλους δεν υφίσταται κρατική οντότητα, κράτος, θρησκεία ΤΙΠΟΤΑ .
Όλα αυτά έχουν ως απώτερο στόχο το ελληνικό έθνος. Τι να κάνουμε τα προαπαιτούμενα και τους νόμους και τα δάνεια όταν «σκοτώνουν» την ίδια την ύπαρξη του Έλληνα μέρα με την ημέρα.
Η πολιτική αυτή των δανειστών μόνο με την επέλαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο συγκρίνεται, όταν ο Αιγύπτιος Πασάς έκαιγε εκ θεμελίων κάθε χωριό που του αντιστέκονταν.

Εξαφανίζουν τον ελληνισμό βάσει οργανωμένου σχεδίου και με την ανοχή του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

πηγή