Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η συγκλονιστική ιστορία με το ασχημόπαπο που μας διδάσκει ….


Συντάκτης π. Σπυρίδων Σκουτής
Να το δείτε αυτό το παιδικό μαζί με τα παιδιά σας, αλλά να τους εξηγήσετε κάποια πράγματα.
Το έχω δει πάνω από 10.000.000 φορές, ακόμα και τώρα το βλέπω.

Πάντα με συγκινεί απίστευτα. Στο σημείο 07:00 όταν ήμουν μικρός, είχα ρίξει φοβερό κλάμα. Εκεί που το καημένο το έχουν εγκαταλείψει. Εκεί που όλα όμως νομίζεις ότι έχουν τελειώσει, έρχεται η λύτρωση! Για όλους έχει ο Θεός. Δυστυχώς όταν έβλεπα παιδικά νόμιζα ότι ήταν αλήθεια και έκλαιγα με την μοναξιά του ασχημόπαπου. Πόσοι άνθρωποι το έχουν βιώσει αυτό ; Πόσοι άνθρωποι έχουν δεχτεί την απόρριψη για διάφορους λόγους την εξωτερική εμφάνιση, τα κιλά, τα προσόντα, την καταγωγή και άλλες ιδιαιτερότητες. Πόσοι άνθρωποι έχουν κλάψει μέσα στην μοναξιά τους με τον πόνο της απόρριψης να τους τρυπάει την καρδιά και την ύπαρξη. Πάντα όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός όταν τον καλέσεις, όταν του μιλήσεις. Για παράδειγμα η Αγία Ματρώνα που δέχτηκε την απόρριψη και κοροϊδία από μικρή ηλικία λόγω του ότι ήταν αόμματη αλλά όμως εκείνη έγινε δοχείο της χάριτος του Θεού. Έτσι γίνεται και με κάθε άνθρωπο, εκεί που νομίζεις ότι όλα τελειώνουν εκεί έρχεται η αγκαλιά, η ζεστασιά, εκεί νιώθεις την παρουσία του, εκεί θα σου εμφανιστεί είτε ο ίδιος προσωπικά είτε μέσα από κάποιο πρόσωπο. Εκεί η μοναξιά δεν θα γίνει απομόνωση αλλά θα μετατραπεί σε πληρότητα.

Δείτε το ! Ένα ωραίο παιδικό που μας μαθαίνει τα πάντα. Στη θέση του ασχημόπαπου υπάρχουν πολλά παιδιά που κλαίνε και απελπίζονται. Εκεί όμως μας απαντάει ο Κύριος και χτίζει γέφυρες «Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λκ. 18, 27). Εκεί που η καταστροφή σε σφίγγει έρχεται ο Κύριος και σου λέει "ΕΛΘΕ!!!"

Ανταγωνισμοί, απορρίψεις, τρέξιμο για να κερδίσουμε τα μάταια χειροκροτήματα του κόσμου. Άσε τον κόσμο και κοίτα άνθρωπε την αγκαλιά του Κυρίου όλη η ζωή να είναι μια προετοιμασία να μένουμε κοντά Του για να ζήσουμε μαζί Του αιώνια!

Δεν υπάρχει μοναξιά στον κόσμο, η μοναξιά δημιουργείται όταν φύγουμε από την αγκαλιά του Κυρίου. Μην πεις ποτέ ότι είσαι μόνος αλλά ότι έγινες μόνος γιατί έφυγες από την πατρική αγκαλιά. Υπάρχει εκείνη η συγκλονιστική φράση του Κυρίου που όταν είσαι χάλια έρχεται σε κάθε άνθρωπο και του μιλάει αρκεί ο άνθρωπος να ανοίξει την αγκαλιά Του, να γαληνέψει μέσα Του ώστε να τον ακούσει.

Ευθέως δέ ελάλησεν αυτοίς ο Ιησούς λέγων” θαρσείτε, εγώ ειμί, μή φοβείσθε. (Ματθ΄ ιδ΄ 22 - 34)

Παιδιά! Τρέξτε στον Χριστό , δεν παλεύεται η ζωή αυτή χωρίς Εκείνον…



πηγηhttps://euxh.gr/paidagogika/oikogeneia/i-sygklonistiki-istoria-me-to-asximopapo-pou-mas-didaskei https://inagiastriadosvagion.blogspot.com