Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Πως εμφανίζεται κάθε χρόνο το Άγιο Σύννεφο στην εορτή της Μεταμόρφωσης (βίντεο)



Το όρος Θαβώρ έγινε σαν τόπος ο μάρτυρας της αποκαλύψεως της Θείας Δόξης σε υλικό σώμα. Την ώρα της Μεταμόρφωσης ο Κύριος άνοιξε στην κυριολεξία τα μάτια των μαθητών Του για να δουν όσο χωρούσε η αντιληπτικότητα τους, την θεία φύση σε φυσικό σώμα. Παραστάτες αυτής της μεταμορφώσεως, ο προφήτης Ηλίας και ο προφήτης Μωυσής, με πλήθος συμβόλων!

Θαυμαστό γεγονός στη σύγχρονη εποχή αποτελεί και η εμφάνιση της Αγίας Νεφέλης κάθε χρόνο στην Ιερά Αγρυπνία στο Όρος Θαβώρ κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το 2015 η Αγία Νεφέλη εμφανίστηκε δύο φορές με συνολική διάρκεια περίπου 3 ώρες.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Εκεί στο Όρος Θαβώρ - όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος - κάθε χρόνο, στις 6 Αυγούστου, εμφανίζεται μια αόρατη θαυμαστή πλευρά αυτής της γιορτής.

Κατά την τέλεση της Μεγάλης Εορτής της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, στην Ιερά Μονή του Θαβωρίου Όρους της Γαλιλαίας, συμβαίνει ένα θαυμαστό γεγονός κατά το οποίο καλύπτεται και επισκιάζεται το Θαβώριο Όρος από ένα φωτεινό σύννεφο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ορατό και διαβεβαιώνεται από πλήθη πιστών Ορθοδόξων προσκυνητών, οι οποίοι μετά την ολονύκτια αγρυπνία και το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βγαίνουν στον περίβολο της αυλής προσευχόμενοι ψάλλοντας ύμνους...

Και ενώ ο καιρός είναι αίθριος, έρχεται στις 4 το πρωί μια φωτεινή Νεφέλη που συνεχώς πυκνώνει, καλύπτοντας το Θαβώριο Όρος και την Ιερά Μονή, λάμποντας ολοένα και περισσότερο, εκπέμποντας ένα Θείο Φως που έχει ευωδιάζον ερυθροκυανόλευκο χρώμα!

Όσοι δεν πιστεύουν λένε ότι δεν είναι παρά ένα μετεωρολογικό φαινόμενο. Αυτό το σύννεφο όμως είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα σύννεφα που κατεβαίνουν το πρωί πάνω από τα βουνά.



"Αρχίζοντας η αγρυπνία βλέπεις στην κορυφή του βουνού,προς τη Ναζαρέτ, μες το σκοτάδι της νύχτας κάτι πορτοκαλί. Αυτό κινείται κάθετα προς την εκκλησία και στέκεται εκεί σαν μία πορτοκαλί γλώσσα μέχρι στις δώδεκα-μία σε μεγάλη απόσταση από το Όρος Θαβώρ.

Και όταν αρχίζει η Θεία Λειτουργία, ειδικά τη στιγμή του Χερουβικού, έρχεται το σύννεφο προς το βουνό και αρχίζει να παίρνει διάφορα σχήματα και τότε αρχίζουν να κόβονται από το σύννεφο κομμάτια στρόγγυλα ή μακρόστενα και παίρνουν τη μορφή πουλιών ή αγγέλων και έρχονται πάνω από τον τρούλο της εκκλησίας. Εκεί υπάρχει μία όπως σ’ όλα τα κτίσματα της περιοχής όπου ανεβαίνει ο κόσμος και επικαλείται το Άγιο Πνεύμα.

Τα λόγια είναι φτωχά για τι αισθάνεσαι όταν αυτά τα κομματάκια,απαλά σα βαμβάκι, έρχονται και τ’ αγγίζεις με τα χέρια σου,τα αισθάνεσαι στο πρόσωπό σου. Σου έρχεται ν’ ανέβεις σ’ αυτό το κομμάτι να φύγεις και να μη σ’ ενδιαφέρει τίποτα. Ταυτόχρονα με αυτό το θαύμα ένα άρωμα εξαίσιο σαν λιβάνι απλώνεται στον αέρα αλλά δεν είναι λιβάνι, σαν ρητίνη αλλά δεν είναι ρητίνη. Είναι ένας συνδυασμός ανατολίτικων κωνοφόρων και λιβανιού. Φυσικά και εδώ βρίσκονται αυτοί που αμφιβάλλουν λέγοντας ότι κάποιο κόλπο έκαναν οι Έλληνες ή ότι είναι μετεωρολογικό φαινόμενο.

Φυσικά, κατεβαίνοντας από το Θαβώρ, μετά από την αγρυπνία με τους Έλληνες, τους Άραβες, τους Βουλγάρους, τους Ρώσους και τους Ρουμάνους να ψάλλουν το «Μετεμορφώθης εν τω όρει Χριστέ ο Θεός» δεν επιθυμείς τίποτα το εγκόσμιο, παρά να ζεις έτσι αιωνίως.

Σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και με το Άγιο Φως, αυτά τα θαύματα, αυτήν την παρηγοριά, τα δίνει ο Θεός τελικά σε αυτούς που πιστεύουν, γιατί όπως λέει η Αγία Γραφή "ήρθα να δώσω σ’ αυτους που έχουν και ήρθα να πάρω απ’ αυτούς που δεν έχουν". Δηλαδή ο Θεός παίρνει απ’ αυτους που έχουν λίγη πίστη και αρχίζουν να σχολιάζουν και να αμφισβητούν το Θεό,την παρουσία Του και τις ενέργειες Του. Ενώ σ’ αυτούς που λένε "Πιστεύω Κύριε βοήθει μου τη απιστία" αποκαλύπτει την πιο μεγάλη χαρά.



Πράγματι, εκεί στο Όρος Θαβώρ καταλαβαίνεις γιατί ο Απόστολος Πέτρος είπε στο Χριστό ότι δε θέλει να φύγει από εκεί. Πραγματικά, δε σου’ ρχεται να φύγεις από το Θαβώρ. Όλες οι εγκόσμιες εκδηλώσεις ωχριούν μπροστά στο τι γίνεται στο Όρος Θαβώρ".


Να σημειωθεί ότι στο όρος Θαβώρ ( η λέξη Θαβώρ είναι Εβραϊκή και σημαίνει, Έλευσης Φωτός.) υπάρχουν τρεις εκκλησίες, από τις οποίες μόνο μία είναι ορθόδοξη Ελληνική.

Από τις μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων το φωτεινό σύννεφο κατεβαίνει μόνο πάνω από την Ορθόδοξη Εκκλησία.