Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο Θεός δεν παρατηρεί την επιφάνεια εκείνων που λέμε και κάνουμε


Ο Θεός δεν παρατηρεί την επιφάνεια εκείνων που λέμε και κάνουμε, αλλά τις διαθέσεις των ψυχών και το σκοπό για τον οποίο κάνομε κάτι απ' όσα φαίνονται, ή λέμε κάτι απ' όσα νοούνται... Όσιος Νικήτας Στηθάτος
Γνώρισα κάποτε μια καλόγρια, η οποία είχε Θείο έρωτα. Αυτή η καλόγρια με βοήθησε με τον τρόπο της, ώστε το 1951 να επιστρέψω στο δρόμο του Θεού.
Η καλόγρια αυτή, όταν έλεγε τη λέξη: ''Χριστός'', έτρεχαν ουρές δακρύων από τα μάτια της, σαν να άνοιγε κάποιος από μέσα της μια βρύση! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σε άλλον άνθρωπο (το είδα και στον γέροντα Ιερώνυμο της Αίγινας).
Η καλόγρια αυτή με έλεγε χαρακτηριστικά:
- Να ήξεραν οι άνθρωποι Δημήτρη μου, πόσο πολύ μας αγαπάει ο Χριστός!!!
Και τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα!!!
Εμείς δεν έχουμε τέτοια πράγματα, δεν έχουμε τέτοια δάκρυα...
+ Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας

Όλοι όσοι δοξάζονται από τον κόσμο, χάνονται μαζί του· εκείνοι όμως οι οποίοι δοξάζονται από τον Χριστό, σώζονται διά του Χριστού. Η δόξα του κόσμου είναι θάνατος, ενώ η δόξα του Χριστού είναι ζωή, ζωή αιώνια και αθάνατη.
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Η πορεία κάθε προσώπου προς τον Θεό είναι πολύ περίπλοκη: κάποιος χρειάζεται να καθίσει στη φυλακή κάποιος θα χωρίσει τρεις φορές, κάποιος θα πάρει ένα πρόσωπο, από το οποίο θα καταστραφεί. Ο Θεός οδηγεί κάθε άνθρωπο με τον δικό του τρόπο. Φυσικά, ένα άτομο θέλει να είναι πλούσιο και υγιής, αλλά για τον Θεό δεν έχει σημασία πόσο καιρό έζησες - εκατό χρόνια σαν τον Ροκφέλερ ή μόνο 25. Επειδή η ψυχή είναι αθάνατη. Για τον Θεό, είναι σημαντικό να σώσουμε την ψυχή του κάθε ανθρώπου για τη Βασιλεία του Θεού, έτσι ώστε η Βασιλεία του Θεού να βασιλεύει στην καρδιά, επειδή η ανθρώπινη ψυχή βρίσκεται στην καρδιά.
Πατήρ Δημήτριος Smirnov

Να χαίρεσαι με τους χαρούμενους, και να κλαίς με τους λυπημένους, γιατί αυτό είναι το σημάδι της καθαρότητας...
Γίνε φίλος με όλους τους ανθρώπους, και κάθισε μονάχος μέσα στη διάνοια σου....
~ Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

''Ὅσοι ἁγίασαν δέν εἶχαν ὅλοι ἁγίους Γεροντάδες, ἀλλά εἶχαν ἁγίους λογισμούς....''
~ Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Στο πέλαγος της ζωής που βρισκόμαστε, πότε θα έχουμε φουρτούνα και πότε γαλήνη. Η Χάρις του Θεού δεν μας αφήνει. Διαφορετικά θα είχαμε καταποντιστεί, εάν δεν μας συγκρατούσε.
Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής


https://amethystosbooks.blogspot.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com