Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στο κόσμο να μην έρθει στην Εκκλησία''


Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου
Ανακοίνωση και οδηγίες σχετικά με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με το κορωνοϊό, εξέδωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ακολουθίες στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Γεωργίας θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά σύμφωνα με τα μέτρα και τις συστάσεις των αρχών.

Το Πατριαρχείο Γεωργίας με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, καλεί όλους τους πιστούς να συμμορφωθούν με τους ειδικούς κανόνες.

“Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τις συστάστεις και να τις τηρήσουμε” - αναφέρει μεταξύ άλλων το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Επίσης το Πατριαρχείο κάνει έκκληση προς τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ όσοι έρχονται στην Εκκλησία να τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πατριαρχείο Γεωργίας εκφράζει την δυσαρέσκειά του, για τα μέτρα κατά του εκκλησιασμού, την ώρα που καθημερινά λειτουργούν λεωφορεία, το Μετρό, φαρμακεία και παντοπωλεία.

Σε άλλο σημείο το Πατριαρχείο Γεωργίας σχολίασε και την αρνητική στάση κάποιων πολιτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν Θεία Κοινωνία οι πιστοί.

“Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αγάπης και της ενότητας του λαού με τον Χριστό είναι το Άγιο Δισκοπότηρο, όποιος αρνείται αυτό, αρνείται τον ίδιο τον Σωτήρα” - τονίζει χαρακτηριστικά η Εκκλησία της Γεωργίας.

Τέλος το Πατριαρχείο υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι "η απαγόρευση να λειτουργηθούν οι πιστοί είναι αδικαιολόγητη και έγκλημα κατά του Θεού".