Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Επίκαιρες σκέψεις μιας μοναχής


 Οι Μοναχοί δεν πτοούνται ούτε με πανδημίες, ούτε με καραντίνες…
Άλλωστε, η ζωή τους είναι μια ελεύθερη επιλογή διαρκούς καραντίνας, μακριά από τον κόσμο!

Δοκιμασίες σαν τη σημερινή δεν έλειψαν ποτέ από την ανθρωπότητα, που χρειάζεται να ξυπνάει από το λήθαργο του εγωισμού και της καλοπέρασης!
Και είναι γεγονός ότι η γενιά μας δεν έχει γνωρίσει τη φρίκη του πολέμου, την πείνα και το θάνατο…
Για το Χριστιανό, η σημερινή πανδημία είναι μια πρόσκληση του Θεού για μετάνοια.

Ο Θεός, ο Οποίος μας δίνει δοκιμασίες όχι κατά τις δικές μας αμαρτίες, αλλά κατά το δικό Του έλεος, μας καλεί να επιστρέψουμε σ’ Αυτόν.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο κάνουμε όλοι υπακοή στις Αρχές.
Κλείσαμε, βέβαια, στους πιστούς τις πύλες της Μονής, αλλά ανοίξαμε την καρδιά μας σ’ αυτούς!
Προσευχόμαστε περισσότερο και εντονώτερα γι’ αυτούς και καλούμε τους αδελφούς μας, εάν θέλουν, να μας στείλουν ονόματα προς μνημόνευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση imhrysopigis@gmail.com .

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της Σικίνου, αποφασίσαμε να προσφέρουμε τρόφιμα σε ηλικιωμένους και να ράβουμε μάσκες για προστασία και να τις προσφέρουμε δωρεάν στους κατοίκους του νησιού . Ελπίζουμε σταδιακά να μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους ανθρώπους.
Ως εθελόντρια σε στρατιωτικό νοσοκομείο, 20 χρόνια πριν, γνωρίζω πώς κατασκευάζονται τέτοιες προστατευτικές μάσκες, που προσφέρουν ασφάλεια και άνεση ταυτόχρονα.

Το ίδιο συνιστώ να κάνουν και όσοι και όσες έχουν ελεύθερο χρόνο, ελάχιστες γνώσεις ραπτικής και τεμάχια άχρηστου υφάσματος.
Κατασκευάζοντας μάσκες για τους συνανθρώπους μας, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζουμε έμπρακτα την αγάπη μας!
Δεν βοηθούμε μόνο τους αδελφούς μας, βοηθούμε κυρίως την ψυχή μας και τη σωτηρία μας!
Δεν είναι πλέον καιρός εγωισμού, αλλά καιρός αγάπης και προσφοράς!

Μένουμε σπίτι, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε με προσευχή και έργα αγάπης τους αδύναμους και ευαίσθητους αδελφούς μας!
Τα Μοναστήρια στον Ορθόδοξο κόσμο δεν πρόσεξαν ποτέ τις δικές τους δυσκολίες, αλλά ενδιαφέρθηκαν πάντα να στηρίζουν τον κόσμο και να του δίνουν φτερά να πετάει ψηλά, προς το Θεό.

Τώρα είναι ευκαιρία να ελέγξουμε τη ζωή μας, να αναρωτηθούμε αν ζούμε κατά το θέλημα του Θεού, να προσευχόμαστε και να νηστεύουμε.
Ας εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δόθηκε να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε ζωή, ώστε να βγούμε αληθινά κερδισμένοι απ’ αυτή τη δοκιμασία!
Καλή Ανάσταση!

Μοναχή Δωροθέα
Υπεύθυνη Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σικίνου


https://orthodoxia.online