Eπί Μωάμεθ Πορθητού, ο Θεός παραχώρησε για κάποιους λόγους, ώστε η Κωνσταντινούπολη και η Αγία Σοφία να παραδοθούν από τους ορθοδόξους Έλληνες στους μουσουλμάνους Τούρκους. Γεννάται σήμερα το εύλογο και ουσιαστικό πνευματικό ερώτημα: Στις ημέρες μας, αυτοί οι λόγοι της παραχώρησης εξέλειπαν ή επί των ημερών μας χειροτέρεψαν, δικαιολογώντας μία νέα παραχώρηση Θεού και επί της Αγίας Σοφίας και επί της αιγιαλίτιδας ζώνης;
Μην ξεχνάμε ότι πέραν των γεωπολιτικών, πολιτικών, κομματικών, οικονομικών λόγων, υπάρχει και ο πνευματικός λόγος, που αφορά στο παραχωρητικό θέλημα του Κυρίου των κυρίων, του Βασιλέως των βασιλέων, του Θεού Παντοκράτορος. Καλό είναι να εστιάσουμε σ’ αυτόν το Λόγο.Μυστράς
Υπενθυμίζουμε ότι το 1443 μ.Χ. ο «μαρμαρωμένος βασιλιάς» Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, έγινε δεσπότης του Μυστρά και το 1448 στη μητρόπολη του Μυστρά, τον Άγιο Δημήτριο, χρίστηκε –και ορκίστηκε- αυτοκράτορας (ο τελευταίος του Βυζαντίου) και από εκεί μετέβη στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς οι ευλαβείς ορθόδοξοι χριστιανοί –και όχι ο μουσουλμάνος Ερντογάν- κατεβάσαμε τον σταυρό από τον τρούλο του Αγίου Δημητρίου, απαγορεύουμε την επανατοποθέτησή του και καταργήσαμε τον Ιερό Ναό, μετατρέποντάς τον σε μουσείο και σε συνεδριακό χώρο!
Αγ. Δημήτριος
Τον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας (1350), που ήταν ο ναός του παλατιού του Μυστρά και αποτέλεσε και Καθολικό της Ι. Μονής του Ζωοδότου Χριστού, εμείς οι χριστιανοί –κι όχι ο Ερντογάν- τον μετατρέψαμε σε μουσειακό και συνεδριακό χώρο, κατεβάσαμε τον σταυρό από τον τρούλο της και απαγορεύουμε την επανατοποθέτησή του.
Αγία του Θεού Σοφία
Την αρχαιότερη εκκλησία του Μυστρά, εκείνη των Αγ. Θεοδώρων, εμείς τη μετατρέψαμε σε μουσείο και σε συνεδριακό χώρο· κατεβάσαμε τον σταυρό από τον τρούλο της, απαγορεύοντας την επανατοποθέτησή του.
Άγιοι Θεόδωροι
Το ίδιο πράξαμε και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.
Ι. Ναός Ευαγγελίστριας
Επίσης το ίδιο πράξαμε και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας.
Ι. Ναός Παναγίας της Οδηγήτριας
Μιλάμε για τον Μυστρά, το Δεσποτάτο των Καντακουζηνών, των Παλαιολόγων κ.α.
————————————
Άγιος Γεώργιος (Ροτόντα)
Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου (Ροτόντα), με τον μιναρέ δίπλα
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι επί αυτοκράτορος Θεοδοσίου Α΄, η Ροτόντα έγινε Ναός των Ασωμάτων Δυνάμεων, με περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αρχικά ήταν βαπτιστήριο χριστιανών και μέχρι τον 13ο αιώνα λειτούργησε ως μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Από το 1912 μετετράπη σε Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου. Σήμερα εμείς οι «ευλαβείς» ορθόδοξοι χριστιανοί κατεβάσαμε από τον τρούλο τον σταυρό, απαγορεύοντας την επανατοποθέτησή του. Μετατρέψαμε δε τον ιερό ναό σε μουσειακό, συναυλιακό, εκθεσιακό χώρο για εκδηλώσεις, διαλέξεις, ημερίδες, μουσικές βραδιές! Πατήστε ΕΔΩ . Η «ευλαβής» ορθόδοξη συνείδηση εδώ «δεν μας πειράζει», γιατί δεν το κάνει ο εχθρός μουσουλμάνος Ερντογάν.
Αγία Σοφία Μονεμβασιάς
Ι. Ναός της του Θεού Σοφίας Μονεμβασιάς
Η βυζαντινή εκκλησία στο κάστρο της Μονεμβασιάς είναι αφιερωμένη στη Σοφία του Θεού και κτίστηκε το 1150. Επειδή είναι αντίγραφο της Αγια-Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης, η γραπτή και προφορική παράδοση συνδέει την ανέγερσή της με τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β΄ Παλαιολόγο.
Εμείς οι «ευλαβείς» ορθόδοξοι χριστιανοί μετατρέψαμε τον ιερό ναό σε μουσείο, κατεβάσαμε από τον τρούλο του τον σταυρό και απαγορεύουμε την επανατοποθέτησή του.
Ι. Μονή Δαφνίου
Ι. Μονή Δαφνίου
Υπενθυμίζουμε ότι κτίσθηκε τον 11ο αιώνα με ψηφιδωτά του 1100, ισάξια της Αγίας Σοφίας. Το 1883 εμείς οι «ευλαβείς» ορθόδοξοι χριστιανοί τη μετατρέψαμε σε ψυχιατρείο (τρελοκομείο), και εν συνεχεία το 1887 σε μία απαράμιλλη κρίση πολιτισμού, τη μετατρέψαμε σε ποιμνιοστάσιο (σταύλο) και μας «έκραξε» η παγκόσμια κοινότητα.
Σήμερα έχοντας περισσότερο ανεπτυγμένη την πολιτιστική μας συνείδηση, τη μετατρέψαμε σε αρχαιολογικό μουσειακό χώρο, όπου γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα! Οι σεισμοί όμως, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν της επιτρέπουν να εξυπηρετεί τα πολιτιστικά μας σχέδια.
Ψηφιδωτό Παναγίας
Ψηφιδωτό Γεννήσεως
Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε με τον Ι. Ναό αγ. Νικολάου Ορφανού και πλήθος βεβηλώσεων άλλων ιερών ναών στην πατρίδα μας.
Ι. Ναός Αγ. Νικολάου Ορφανού
Υπενθυμίζουμε σε όλους όσους πενθούν, ότι από την Δ΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων 29-7-1829, δυνάμει του υπ’αριθ. Η΄ Ψηφίσματος, υπεγράφη από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια η ανέγερση του Ναού του Σωτήρος Λυτρωτού, το λεγόμενο «Τάμα του έθνους». Εν συνεχεία, προς υλοποίησή του , εκδόθηκαν τα βασιλικά διατάγματα της 25-1-1834 και 3-4-1838 ΦΕΚ 12. Παρότι σήμερα ιδιώτες έχουν προθυμοποιηθεί να χρηματοδοτήσουν την ανέγερσή του, η Βουλή των Ελλήνων αρνείται τη χορήγηση αδείας για την ανέγερση του «Τάματος του έθνους». Όμως, πρόθυμα και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της πτωχευμένης Ελλάδος, χρηματοδότησε ασμένως την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα!
Και να ήταν μόνο αυτό! Με νόμο δημιούργησαν στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, ώστε προφανώς οι ιμάμηδες του ισλαμικού τεμένους και όσοι Έλληνες εξισλαμιστούν, να είναι «θεολογικά» κατηρτισμένοι· διορίστηκαν από το ελληνικό δημόσιο 25 καθηγητές, δύο εξ αυτών ιερείς!