Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Αγιά Σοφιά: Εικόνες ντροπής - Δείτε πώς κάλυψαν οι Τούρκοι τα ψηφιδωτά


Λίγες ώρες πριν το αποκορύφωμα της προκλητικής φιέστας του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το παγκόσμιο μνημείο, που μετέτρεψε με το έτσι θέλω σε τζαμί, για να επιθεωρήσει πώς εξελίσσονται οι εργασίες πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα τουρκικά Μέσα, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο σύμβολο της Χριστιανοσύνης είναι... ριζικές.

Σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται πως τοποθέτησαν οι τουρκικές Αρχές τριγωνικά υφάσματα στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η γνωστή εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.

Η μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, την σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν και αξιωματούχους, και μετέβη αμέσως στην Αγία Σοφία προκειμένου να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες.